Savetnik ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog Mihailo Podoljak ocenio je da je Samit Rusija-Afrika pokazao apsolutni gubitak subjektivnosti ruskog predsednika Vladimira Putina i da on više ne postoji kao jak lider.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Tanjug/Yegor Aleyev/TASS Host Photo Agency Pool Photo via AP

“On nije osoba sa kojom možete da se dogovorite oko bilo čega. Čak ne ni sa stanovišta da je u drugoj vrednosnoj dimenziji, već zato što ne drži reč. Verujem da je samit Rusija-Afrika dodatno naglasio Putinov apsolutni gubitak subjektivnosti. Čak ni afričke zemlje ga ne smatraju nekim na koga treba računati”, rekao je Podoljak, prenosi Ukrinform.

On je rekao da su mnogi afrički lideri bili odsutni sa samita, a oni koji su prisustvovali tom događaju, kao i oni koji zavise od Rusije u finansijskom i oružanom kontekstu, govore iz pozicije diktata, posebno u smislu inicijativa za crnomorsko žito.

„Pomislite samo, afričke zemlje Putina ne smatraju subjektom globalnog političkog procesa. I sa njim imaju iskreno agresivan razgovor.

Tri dana Putin moli afričke lidere za nešto. Ovako se ponaša ponižena, zbunjena, uspaničena osoba. Uverili smo se da Putin ne postoji kao jak lider“, rekao je Podoljak.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: