Podeli vest

Podli, surov zločin prekinuo je život Darje Dugine, pametne, talentovane osobe sa pravim ruskim srcem: ljubaznim, punim ljubavi, saosećajnim i otvorenim, naveo je Putin.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

putin s
Foto: Shutterstock

Ruski predsednik Vladimir Putin uputio je telegram saučešća porodici ruske novinarke Darje Dugine, u kojem je njeno ubistvo nazvao “podlim i surovim zločinom”.

“Podli, surov zločin prekinuo je život Darje Dugine, pametne, talentovane osobe sa pravim ruskim srcem: ljubaznim, punim ljubavi, saosećajnim i otvorenim”, naveo je Putin, a prenosi TAS S.

On je ocenio da je Dugina kao novinarka, naučnica, filozof i ratni dopisnik, pošteno služila svom narodu i otadžbini i “svojim delima dokazala šta znači biti ruski patriota”, navodi se u telegramu saučešha, koji je objavio Kremlj na svom nalogu na Telegramu.

Darja Dugina, politikolog i novinarka, ćerka poznatog ruskog filozofa Aleksandra Dugina, poginula je u subotu uveče kod sela Boljšije Vjazemi u Moskvskoj oblasti, kada je aktivirana eksplozivna naprava koja je podmetnuta u njeno vozilo.

Ruska Federalna služba bezbednosti (FSB) ranije danas je saopštila da je rasvetlila ubistvo Dugine i optužila ukrajinske specijalne službe da stoje iza njega.

FSB je saopštila da je rasvetlila ubistvo Dugine, uz tvrdnju da ga je počinila državljanka Ukrajine Natalija Vovk, koja je u Rusiju doputovala 23. jula 2022. godine zajedno sa kćerkom.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: