Podeli vest

Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da su nalozi suspendovani bez ikakvog obrazloženja ili prethodne poruke.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

srbija
Foto: Pixabay

Tviter nalozi ambasada Republike Srbije u Jermeniji, Iranu, Indoneziji, Nigeriji, Zimbabveu, Gani i Kuvajtu, kao i Generalnog konzulata u Čikagu, suspendovani su 18. avgusta, bez ikakvog obrazloženja ili prethodne poruke kojom bi se ukazivalo na eventualne povrede pravila komuniciranja na toj društvenoj mreži, saopštilo je danas Ministarstvo spoljnih poslova.

“Ne ulazeći u poslovnu politiku kompanije ”Tviter”, ukazujemo da je nedopustivo da diplomatska predstavništva jedne demokratske države koja nije izložena bilo kakvim sankcijama budu cenzurisana na ovaj način, pogotovo ako se uzme u obzir da su neki od pomenutih profila nedavno otvoreni i da nisu bili aktivni, a da na preostalima nije bilo nijednog sadržaja koji bi se mogao opisati kao neprimeren”, navodi MSP u saopštenju.

Republika Srbija, kako se ističe, zemlja je čije je strateško opredeljenje članstvo u Evropskoj uniji, i naše političke i demokratske standarde, a oni uključuju i medijske slobode, prilagođavamo najvišim evropskim standardima.

“Zato je i apsurdno što je niz naših diplomatsko-konzularnih predstavništava cenzurisano na jednoj društvenoj mreži, koja se hvali time da promoviše demokratiju i pluralizam mišljenja”, ocenjuje se u saopštenju.

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije obratilo se kompaniji ”Tviter” sa zahtevom da nalozi naših diplomatsko-konzularnih predstavništava budu odblokirani.

Podseća se da je tviter nalog prošle sedmice bez ikakvog obrazloženja bio blokiran i direktoru Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu Arnou Gujonu, i da mu je u međuvremenu odblokiran.

“Izražavamo nadu da blokada tviter naloga naših diplomatsko-konzularnih predstavništava nije deo pokušaja da se Srbija spreči i ućutka u borbi za istinu, pre svega o situaciji na Kosovu i Metohiji”, naveo je MSP u saopštenju.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: