Podeli vest

Radionica “Podacima do boljeg poslovanja”, kao podrška jačanju digitalnih veština preduzetnica izuzetno važnih za poslovanje, održana je danas u Čurugu u organizaciji Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Srbiji, a u saradnji sa Kancelarijom za informacione tehnologije i elektronsku upravu.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

biznis
Foto: Shutterstock

Radionica je okupila oko 20 preduzetnica iz Vojvodine, većinom članice udruženja “Ona je vredna”, kako bi im se predstavile mogućnosti kako da korišćenjem podataka optimizuju i unaprede poslovanje.

Radionica je bila prilika da učesnice radionice ukažu na potrebe, da razgovaraju o korišćenju digitalnih usluga koje mogu da im olakšaju poslovanje i uštede vreme, kao i o onom aspektima koje im otežavaju biznis.

Preduzetnice koje su učestvovale na radionici bave se različitim oblastima – od ugostiteljstva, proizvodnje prirodne kozmetike i nakita, tekstilne industrije, prozvodnje sira, kozmetičkih i drugih usluga.

Ministarka bez portfelja Tatjana Macura ocenila je da je snaga preduzetnica i mreža koje su nparavile u okviru udruženja.

“Smatram da je za celo društvo značajno da razgovaramo o tim temama i da težimo ka jačanju rodne ravnopravnosti i u poslovnom i u privatnom sektoru“, istakla je Macura.

Ona je dodala da ostaje otvorena za saradnju sa udruženjima preduzetnica o svim važnim pitanjima.

Radionica u Čurugu je prvi korak u okviru širih aktivnosti UNDP u osnaživanju i jačanju kapaciteta preduzetnica u oblasti nauke o podacima, u okviru različitih inicijativa i projekata sa partnerima, a između ostalog i u okviru projekta “Otvoreni podaci za otvoreno društvo”, koji će sprovesti Kancelarija za IT i eUpravu u partnerstvu sa UNDP i uz podršku Ujedinjenog Kraljevstva.

Direktor Kancelarije za IT i eUpravu Milan Latinović rekao je da pre svega želi da čuje kako preduzetnice gledaju na eUpravu, koje servise smatraju bitnim i šta predlažu za unapređenje eUsluga.

Stalni predstavnik UNDP u Srbiji Jakup Beriš rekao je da je osnaživanje preduzetnica važno ne samo za jačanje ekonomije Srbije i društveni razvoj, već i za globalnu ekonomiju.

“Potrebna je hrabrost, posvećenost i istrajnost da se pokrene i održi privatni biznis, a preduzetnice su te koje poslovanjem doprinose lokalnom ekonomskom razvoju, stvaraju nove poslove i inspirišu druge žene da se odluče na taj korak”, kazao je on i naglasio da je podrška ženskom preduzetništvu investicija u inkluzivniju budućnost.

Predsednica Udruženja “Ona je vredna” Svetlana Čavić rekla je da su kroz razgovor sa ministarkom i zvaničnicima želele da predstave ključne izazove u poslovanju.

Plan postoji da se organizuju slične radionice i u budućnosti uz učešće što većeg broja preduzetnica.

U okviru radionice, Tatjana Kecojević, redovni predavač društvene statistike na Univerzitetu u Mančesteru prezentovala je značaj korišćenja podataka za unapređenje poslovanja.

Neke od narednih aktivnosti biće sprovođene kroz projekat “Otvoreni podaci za otvoreno društvo”, čiji je cilj da poboljša digitalnu inkluziju i osnaži žene kroz upotrebu otvorenih podataka.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ