Podeli vest

Milan Radoičić odazvao se pozivu državnih organa Republike Srbije i u svojstvu građanina, danas dao izjavu u Ministarstvu unutrašnjih poslova o događajima u Banjskoj, 24. septembra, na severu KiM, kada su ubijena trojica lokalnih Srba i jedan pripadnik tzv. kosovske policije.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ SRPSKA LISTA

Radoičić je danas u 10 časova, u pratnji svog advokata, pristupio u prostorije Ministarstva unutrašnjih poslova, kako bi u svojstvu građanina dao izjavu na okolnosti tragičnog događaja u mestu Banjska, rano ujutru u nedelju, 24. septembra 2023. godine, saopštio je MUP.

O navedenom će u formi izveštaja biti obavešteno Više javno tužilaštvo u Beogradu, koje će preduzeti dalje procesne mere i radnje iz svoje nadležnosti, navodi se u saopštenju.

Radoičić je, posredstvom svog advokata Gorana Petronijevića, juče saopštio da je podneo neopozivu ostavku na mesto potpredsednika Srpske liste a povodom događaja u Banjskoj naveo da je 24. septembra sa svojim sunarodnicima došao na sever

KiM u predelu tog sela kako bi ohrabrio srpski narod sa tog područja u pružanju otpora teroru režima Aljbina Kurtija.
U obraćanju javnosti koje je juče Petronijević pročitao na konferenciji za novinare, Radoičić je naveo da o tom dolasku nije obaveštavao nikoga iz struktura vlasti Republike Srbije, niti iz lokalnih političkih struktura sa severa Kosova i Metohije, niti je od njih imao bilo kakvu pomoć.

On je obavestio “progonitelje srpskog naroda” da je obavio sve logističke pripreme za odbranu srpskog naroda i da to nema veze sa njegovim prethodnim političkim delovanjem.

“Obaveštavam sve dežurne progonitelje srpskog naroda, od Kurtija do njegovih brojnih inostranih pomagača, da sam lično obavio sve logističke pripreme za odbranu našeg naroda od okupatora. Ovaj moj čin nije imao nikakav drugi karakter, niti nameru i nema nikakve veze sa mojim ranijim političkim angažmanom”, naveo je Radoičić u saopštenju.
On je u tom saopštenju takođe napisao da je spreman da se u vezi sa ovim događajima odazove pozivu nadležnih organa Republike Srbije.

U sukobu s takozvanom kosovskom policijom u Banjskoj, u opštini Zvečan, 24. septembra su ubijeni Stefan Nedeljković iz Zvečana, kao i Bojan Mijailović i Igor Milenković iz Leposavića, a stradao je i policajac Afrim Bunjaku.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

PANTER U BARSELONI

Američki košarkaš Kevin Panter potpisao je jednogodišnji ugovor sa Barselonom, saopštio je danas katalonski klub.