Podeli vest

Korona virus, rat u Ukrajini, inflacija i drugi događaji su uzdrmali svetsku ekonomiju, ali za narko industriju bi se moglo reći da nema većih posledica, jer je proizvodnja i distribucija kokaina u rastu, a Balkanski kartel i dalje je moćan.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

droga
Foto: Pixabay ilustracija

Kriminolog i profesor Velimir Rakočević u izjavi za podgorički Dan kaže da kilogram kokaina u Crnoj Gori košta oko 40.000 evra, a u zemljama zapadne Evrope između 75.000 i 85.000 hiljada evra.

Prema njegovim rečima, od kada cene globalno rastu to se zakonomerno odražava i na proizvođače i distributere kokaina jer poskupljuje sirovina za proizvodnji droge kao i cene usluga transporta.

“Ako pođemo od procena da je trenutno cena kilogram kokaina u zapadnoj Evropi između 75.000 i 85.000 evra u tu cenu ulazi 3-5 odsto od ukupne cene koju dobijaju proizvođači u Južnoj Americi, zatim, oni koij vrše transport droge do krajnjeg odredišta koji uzimaju oko 30 odsto, a ostatak pripada organizatorima i lokalnim prodavcima droge. Kilogram kokaina u našoj državi košta oko 40.000 evra a prema procenama broj konzumenata se kreće od dve do četiri hiljade”, precizirao je Rakočević.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

ALKARAZ prvi FINALISTA VIMBLDONA

Španski teniser Karlos Alkaraz plasirao se u finale Vimbldona, pošto je danas u polufinalu pobedio Rusa Danila Medvedeva 6:7 (1:7),…