Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vuičić razgovarao je danas tokom obilaska opštine Priboj sa meštanima i predstavnicima lokalnih samouprava Zlatiborskog okruga i poručio da je srećan zbog ljudi koji žele da grade, jer su oni spas za jugozapad Srbije.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

TANJUG/FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bg

“Srećan sam zbog svih koji žele da grade, jer ima onih koji to neće”, rekao je Vučić u razgovoru kojem su prisustvovali ministri Goran Vesić, Nikola Selaković i Husen Memić nakon obilska novoizgrađenog spa centra “Terme 36,6” u Pribojskoj banji. Predsedniku opštine Priboj Lazaru Rvoviću je poručio da ima dosta toga da se uradi u Priboju od gimnazije, do prečišćivača i bolnice sa domom zdravlja.

“Nastavićemo da gradimo, koliko možemo, posebno da dovedemo investitore. Kada bi prestao rat u Ukrajini, sve bismo rešili odmah, ali ovako moramo da budemo spremni na krizu i čuvamo u rezervama”, rekao je on i dodao da je dogovorena izgradnja gondole do Pribojske banja.

Vučić je ocenio i da bi mesec dana posle završetka rata u Ukrajini ili primirja svet procveta. “Mogli bismo da radimo i gradimo šta hoćemo, a sada moramo da budemo oprezni i čuvamo sve”, napomenuo je on.

Čelnik opštine Nova Varoš ukazao je na potrebu da se aktivira ski staza u Novoj Varoši za ovu sezonu, da mogu da šire turističke kapacitete jer bi to stvorilo mogućnost da Priboj, Prijepolje, Nova Varoš, Zlatibor mogu da nastupaju zajedno sa turističkom ponudom.

Predsednik je rekao da su problem Nova Varoš i Prijepolje.

“Priboj sad polako dižemo ako uradimo bolnicu, gimnaziju, Bistrica ide svakako, napravili smo tim za Bistircu, što je odlično za ceo kraj”, rekao je Vučić. Meštani su mu ukazali na problem sela i starih ljudi, da je situacija posebno teška nakon poplava, da im nedostaju putevi, a neki od njih pozvali su ga da poseti i Prijepolje.

On se sastao sa političkim i verskim predstavnicima i rukovodstvom sve tri političke partije koje ih predstavljaju u lokalnom parlamentu, a ujedno su jedinstveni deo vlasti u vladajućoj koaliciji u višenacionalnom Priboju.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: