Podeli vest

Premijer Albanije naveo je da je nastavak Berlinskog procesa dobra vest.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

rama
Foto: Shutterstock

Berlinski proces i “Otvoreni Balkan” nisu dve konkurentske inicijative, već su komplementarne, izjavio je danas premijer Albanije Edi Rama.

Kako prenosi Kljan Kosova, Rama je ocenio da je Berlinski proces, koji će se nastaviti dolaskom Olafa Šolca na mesto nemačkog kancelara, inicijativa na principijelnom nivou za postavljanje prekretnica i ciljeva u vezi sa zemljama balkanskog regiona, dok je “Otvoreni Balkan” njena jedinica za sprovođenje, koja sporazume čini opipljivim za ljude.

On je naveo da je nastavak Berlinskog procesa dobra vest jer je to, kako je rekao, linija ponašanja zemalja Zapadnog Balkana i prostor gde se postavljaju prekretnice, konkretni ciljevi i podsticaji za konkretan rad u okviru “Otvorenog Balkana”, prenosi Kosovo onlajn.

“Dakle, Berlinski proces i ”Otvoreni Balkan” ne samo da nisu dve suprotstavljene inicijative, nisu cak ni dve konkurentske inicijative, vec su to dve komplementarne inicijative od kojih je jedna na principijelnom, a druga na konkretnom nivou”, rekao je Rama u intervjuu za TVSH u Solunu, gde je učestvovao na Samitu Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: