Dvojica Britanaca i jedan Marokanac osuđeni su u četvrtak na smrt zbog “plaćeničke aktivnosti” pred sudom u samoproglašenoj DNR

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

RUSIJA UKRAJINA RAT
Foto: Shutterstock

Ukrajina čini sve što je moguće da spase tri strana državljanina koje su vlasti samoproglašene Donjecke Narodne Republike (DNR) osudile na smrt jer su se borili na strani Ukrajine, izjavio je danas poslanik i član ukrajinskog parlamentarnog odbora za bezbednost i odbranu Fedir Venislavski.

Nakon što su zarobljeni, dvojica Britanaca i jedan Marokanac osuđeni su u četvrtak za “plaćeničke aktivnosti” pred sudom u samoproglašenoj DNR, podsetio je Rojters.

“I Ministarstvo odbrane i Glavni obaveštajni direktorat, koji se bavi razmenom zarobljenika, preduzimaju sve neophodne mere kako bi osigurali da ovi državljani stranih zemalja… budu spaseni”, rekao je Venislavski na nacionalnoj televiziji.

Zamenica ukrajinskog premijera Irina Vereščuk navela je da veruje da će “separatističke vlasti na kraju delovati racionalno, jer su svesne nepopravljivih posledica za njih i za Ruse ako preduzmu bilo kakve pogrešne korake protiv tri naša vojnika”.

“Nešto mi govori da će na kraju, na ovaj ili onaj način, pre ili kasnije, ova tri vojnika biti razmenjena (ili na drugi način doći kući)”, istakla je ona u onlajn objavi.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: