Podeli vest

Katedrala je jedan od 130 objekata koji su do sada cele noći bili osvitljeni sa više od 1.000 reflektora, a sad će zbog štednje energije gasiti reflektore.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

ulično svetlo
Foto: Pixabay

Vlasti nemačkog grada Kelna odlučile su da se zbog krize u snabdevanju energentima izazvane ratom u Ukrajini ove nedelje rasveta javnih zgrada, uključujući i poznatu turističku atrakciju – kelnsku katedralu, gasi u 23 sata.

Gradsko veće Kelna je saopštilo da je katedrala jedan od 130 objekata koji su do sada cele noći bili osvitljeni sa više od 1.000 reflektora, a sad će zbog štednje energije gasiti reflektore.

Ostali objekti uključuju istorijsku gradsku skupštinu i stubove oko stadiona fudbalskog kluba Keln, preneli su nemački mediji.

Nemačka kompanija E.ON, najveći evropski operater energetskih mreža, saopštila je ranije danas da je smanjila vrednost svog udela u gasovodu Severni tok 1 za oko 700 miliona evra (715 miliona dolara) zbog „pojačane neizvesnost” u vezi sa uticajima rusko-ukrajinskog rata.

Kompanija je u martu objavila da njen udeo od 15,5 odsto, koji indirektno drži preko svog penzionog fonda u Severnom toku 1, ima knjigovodstvenu vrednost od 1,2 milijarde evra, što znači da je vrednost tog udela srezala za 58 odsto, prenosi Rojters.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: