Podeli vest

Poznati londonski lanac restorana “Ping Pong” ukinuo je bakšiše svojim radnicima pre usvajanja novog zakona prema kojem zaposleni dobijaju 100 odsto napojnica.

Autor : Bilten.rs , Izvor :Tanjug

Foto:Pixabay

Umesto bakšiša, restoran je uveo “naplatu brenda”, odnosno naplatu troškova povezanih sa upravljanjem franšizom i uspostavljanjem iskustva prema standardima brenda, od 15 odsto na osnovu koje će povećati plate svog osoblja, prenosi Skaj njuz.

“Odluka Ping Pong da efektivno uskrati bakšiš radnicima tako što su cinično promenili cenu usluge na cenu brenda, kako bi izbegli novi fer zakon o bakšišu, je jedan od najočiglednijih primera krađe bakšiša”, izjavio je Brajan Simpson iz sindikata “Junajt” i ukazao da će “mušterije pretpostaviti da će ovih 15 odsto otići radnicima, ali neće”.

Iz restorana su naveli da će nova mera “naplata brenda” obezbediti njihovim radnicima stabilnost plata, zbog čega će manje biti pogođeni sezonskim promenama i u stanju da lakše dobiju pristup kreditima i hipotekama.

Prema ovoj promeni koju su kritikovali sindikati, najslabije plaćeni radnici ovog restorana će biti plaćeni 12,64 funti po satu, umesto dosadašnjih minimalnih 10,42. Ta cifra je na nacionalnom nivou 1. aprila porasla na 11,44 funte, dok je, prema Fondaciji nadnice življenja, stvarna nadnica neophodna za život u Londonu 13,15 funti.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: