Podeli vest

Jesti čokoladu svaki dan je primamljivo. Objašnjavamo vam da li možemo da pređemo sa teorije na praksu bez rizika!

Autor : Bilten.rs , Izvor : Bilten.rs

Foto: Canva/ilustracija

Čokolada je, za mnoge ljude, nekoliko grama zadovoljstva u prelepo crnoj odeći. Bez obzira da li je ukusan sirov ili kombinovan sa drugim sastojcima u gurmanskim receptima , zna kako da oduševi nepce ukusa i donosi neuporedivu udobnost .

Problem sa čokoladom je što može biti teško živeti bez nje. Brzo je primamljivo prepustiti se jednom kvadratu, pa dva… Ceo tablet prolazi a da mi ne obraćamo pažnju.

Svakodnevna konzumacija čokolade takođe može izazvati pitanja . Prisustvo masnih elemenata u čokoladi često joj daje neugodnu reputaciju za zdravlje . Međutim, ova izjava mora biti kvalifikovana .

Postoji dobra čokolada i loša čokolada…

Za razliku od drugih stvari u kojima je razlikovati dobro od lošeg komplikovanije, za čokoladu postoji nekoliko tragova koji su nepogrešivi. Već bi trebalo da znate o čemu pričamo.

Što se tiče bele čokolade , ne ulazeći u debate o imenovanju, možemo samo primetiti odsustvo kakao praha . Međutim, upravo kakao donosi mnoge prednosti (elementi u tragovima, antioksidansi itd.) čokoladi.

beloj čokoladi (a još više u mnogim drugim takozvanim „čokoladnim“ preparatima ) dominiraju šećer i mast . Ovaj šećer u višku, iu jednostavnom obliku, nije dobar za vaše zdravlje , ali može učiniti mozak zavisnim .

Izaberite svoju čokoladu mudro

Ako se, s druge strane, odlučimo za čokoladu sa visokim procentom kakaa , moći ćemo u potpunosti da iskoristimo prednosti jednostavnog kvadrata . Prednost takođe dolazi od ukusa , mnogo manje slatkog i mnogo više gorkog .

Ovaj tipičan ukus crne čokolade (iznad 70% kakaoa ) lakše poziva na umerenost i sporu degustaciju , a ne na ono što liči na začaravanje, čineći da pločica nestane u tren oka .

Stoga je sasvim moguće i relativno zdravo jesti tamnu čokoladu svaki dan . Sve što treba da uradite je da to radite kao deo uravnotežene ishrane , u umerenim količinama ( jedan ili dva kvadrata) i birajući najtamniju moguću čokoladu .


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: