Akcije koje Reno ima u ruskom Avtovazu prodaće ruskom Centralnom istraživačkom i razvojnom institutu za automobile i motore

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Reno Renault
Foto: Shutterstock

Francuska automobilska kompanija Reno prodaće jednom ruskom naučnom institutu svoj većinski udeo u ruskoj kompaniji Avtovaz, saopšteno je danas iz kompanije Reno navodeći da dogovor podrazumeva šestogodišnju opciju za otkup tog udela.

Reno je zapadni proizvođač automobila koji je najviše zastupljen na ruskom tržištu i poseduje 67,69 odsto vlasništva Avtovaza koje će prodati ruskom Centralnom istraživačkom i razvojnom institutu za automobile i motore, pod nazivom Nami, prenosi Rojters.

Zatvaranje ovih transakcija ne podleže nikakvim posebnim uslovima i sva potrebna odobrenja su dobijena, dodaje se u saopštenju kompanije Reno i ističe da će 100 odsto udela u Renou Rusija preći u vlasništvo grada Moskve.

“Danas smo doneli tešku, ali neophodnu odluku i činimo odgovoran potez prema naših 45.000 zaposlenih u Rusiji”, rekao je izvršni direktor kompanije Luka de Meo i naglasio da je ovaj potez sačuvao učinkovitost grupe i njenu sposobnost da se u budućnosti vrati u Rusiju u drugačijem kontekstu.

Ministarstvo industrije i trgovine Rusije saopštilo je da ruski udeo u Reno grupi postaje vlasništvo države i vlade Moskve.Navedeno je da će servisno održavanje automobila Reno u Rusiji obavljati Avtovaz, prenosi RIA Novosti.

Reno je u martu saopštio da će obustaviti rad u fabrici zbog sve većeg pritiska koji trpi od početka sukoba u Ukrajini.


bilten logo
RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI: