Podeli vest

Republički hidrometeorološki zavod objavlio je danas hitno upozorenje za vremenske nepogode na području Vojvodine.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto:Pixabay

Grmljavinsko nevreme sa područja Slavonije i Bosne i Hercegovine koje se premešta u zapadno-jugozapadnoj struji zahvatiće u narednih sat vremena Srem i Bačku, a zatim i područje srednjeg i severnog Banata premeštajući se preko Novog Sada i Kikinde dalje na severoistok, navodi se na sajtu RHMZ.

Dodaje se da se očekuju intenzivni pljuskovi sa jakom gmrljavinom, grad i jak i olujni vetar. Naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom danas do kraja dana zahvatiće severne, a sutra ujutru i pre podne proširiće se na zapadne i centralne, a posle podne i na ostale predele Srbije.

Dnevna temperatura će sutra biti u padu, u većini mesta za 10 do 15 stepeni u odnosu na današnji dan, i kretaće se od 22 na severu do 32 °S na jugoistoku, navodi RHMZ.

Za samo nekoliko sati Sloveniju pogodila dva oluna fronta

Za samo nekoliko sati delove Slovenije danas su pogodila dva olujna fronta, jutrošnji je došao iz Italije, a popodnevni se kretao sa zapada prema severoistoku zemlje.

Meteorolozi upozoravaju da to nije kraj olujnom nevremenu, te da će ih biti još do kraja dana, tokom noći i u sredu ujutru.

Iz Agencije za životnu okolinu upozorili su na obilnije padavine do kraja dana i tokom noći, te na mogućnost izlivanja bujičnih vodotoka i rečica na severu, severoistoku i u centralnoj Sloveniji, preneli su slovenački mediji.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: