Podeli vest

Republička izborna komisija donela je danas rešenja o sprovođenju ponovnog glasanja na biračkim mestima na kojima je poništeno glasanje na izborima za narodne poslanike održanim 17. decembra.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ

Ranije je RIK saopštila da će pravo glasa na ponovljenim izborima imati 12.240 glasača i da će se održati na 28 mesta i to 30. decembra.


Takođe, danas je RIK donela odluku o izmeni i dopunama odluke o obliku, izgledu, boji i sadržini glasačkog listića i kontrolnog lista za proveru ispravnosti glasačke kutije za sprovođenje ponovnog glasanja na izborima za narodne poslanike, kao i Odluku o utvrđivanju broja glasačkih listića za sprovođenje ponovnog glasanja na izborima za narodne poslanike 30. decembra.
RIK je danas odlučivala o pojedinačnim prigovorima birača i podnosilaca izbornih lista. Neke od njih su odbacili kao nedozvoljene, a za neke su naveli da nisu nadležni.


Na sednici, članovi RIK odlučivali su o prigovoru koji su zajedno podneli birači Srđan Nogo, Suzana Nogo i Danica Nogo iz Beograda, te ih odbacili kao nedozvoljene.


RIK je odlučivao i o prigovoru podnosioca Izborne liste Milica Đurđević Stamenkovski Boško Obradović i konstatovao da je nedozvoljen.


Za prigovor podnosioca Izborne liste ”Požega protiv nasilja” za izbore za odbornike Skupštine opštine Požega, RIK je donela Rešenje kojim se smatra stvarno nenadležnom i predmet vratila Opštinskoj izbornoj komisiji kao nadležnoj za odlučivanje po navedenom prigovoru.
Prigovor podnosioca Izborne liste Milica Đurđević Stamenkovski – Boško Obradović – Nacionano okupljanje – Državotvorna snaga – Srpska stranka Zavetnici – Srpski pokret Dveri, RIK je odbacila kao nedozvoljen.
Prigovor birača Dunje Cvetković, članovi RIK takođe su odbacili kao nedozvoljen.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: