Podeli vest

Hotelski i smeštajni kapaciteti u Beogradu su zvanično puni, što znači da će broj turista biti značajno veći nego prošle godine, izjavio je direktor Turističke organizacije Beograd Miodrag Popović.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

MUZIKA KONCERT
Foto: Shutterstock ilustracija

“Nisam ni prethodnih godina nikada licitirao sa nekim apsolutnim brojevima, ja sačekam prvo da oni dođu, da imamo potvrdu za tako nešto, jer je bilo različitih licitacija. Suština je u tome da je oktobar završen sa preko tri miliona noćenja, sa preko milion stranih gostiju, 85 odsto gostiju u Beogradu su stranci. Već smo u oktobru došli, a u ova dva meseca i prevazišli prethodnu godinu”, naveo je Popović za Tanjug.

Kaže da Beograd već nekoliko godina unazad u evropskim, pa i svetskim okvirima, važi za gostoljubiv i bezbedan grad sa najboljom atmosferom, zbog čega je toliko interesantan i privlačan turistima.

“Takođe tu su veze i načini konekcije između čitavog sveta i Beograda, zahvaljujući i beogradskom aerodromu, tako da se lako iz nekih udaljenijih zemalja dolazi do nas. S druge strane, u regionu je putna infrastruktura toliko popravljena da ljudi udobno putuju i dolaze do Beograda. Konačno i manifestacioni turizam u Beogradu je nešto što je Beograd i podiglo”, dodao je Popović.

Prema njegovim rečima, još jedan od razloga zbog čega je turistima privlačan Beograd jesu i manifestacije, kao i činjenica da se u ovo doba godinu u Srbiji slavi mnogo duže i intenzivnije nego u drugim zemljama.

“Danas je katolički Božić, gosti iz Evrope i onog dela sveta koji proslavlja Božić pa ima slobodne dane je već ovde, a onda doći će drugi, treći, četvrti talas gostiju, jer mi svoje proslave završavamo tek 14. januara”, izjavio je Popović.

Pored turista iz zemalja bivše Jugoslavije, Popović kaže da je primećen značajan rast broja turista iz Bugarske, Rumunije, Grčke, Turske, Kine, kao i iz Zapadne Evrope, jer je Beograd destinacija koja je godinama proglašena za destinaciju gde se dobije najveća vrednost za potrošeni novac.

“Sve su to neki razlozi zbog čega očekujemo da ćemo i ove godine imati veliki broj gostiju. Zapravo već ih i imamo, tako da je za nama jedna uspešna godina, a ovakav dolazak i ovakav broj gostiju za novogodišnje i božićne praznike nam govori da možemo to očekivati i naredne godine”, ocenio je Popović.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: