Podeli vest

Republička izborna komisija proglasila je danas izbornu listu “Dr Miloš Jovanović – NADA za Srbiju” Srpske koalicije NADA koju čine Nacionalno-demokratska alternativa, Nova Demokratska stranka Srbije (Nova DS S) i Pokret obnove Kraljevine Srbije -Vojislav Mihajlović (POKS).

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

MILOS JOVANOVIC
TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ARHIVA

Nosilac te liste je predsednik Novog DSS Miloš Jovanović, a listu je pravno valjanim potpisima podržao 10.381 građanin.

To je peta izborna lista koju je RIK proglasio od 1. novembra, kada je predsednik Srbije Aleksandar Vučić raspisao parlamentarne izbore za 17. decembar.

Prihvaćene su i izborne liste: “Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane”, “Ivica Dačić premijer Srbije”, “Dr Vojislav Šešelj – Srpska radikalna stranka” i izbornu listu koalicije Srpskog pokreta Dveri i Srpske stranke Zavetnici “Nacionalno okupljanje – državotvorna snaga”.

Izbornu listu RIK-u je ranije danas predao još i Savez vojvođanskih Mađara.

RIK je danas kao neosnovan odbacio prigovor građanina Bobana Stojanovića iz Beograda koji je izrazio sumnju u pravnu verodostojnost potpisa građana koji su podržali izbornu listu “Ivica Dačić premijer Srbije”, odnosno tvrdio ih nisu overili javni beležnici ili lica koja su zaposlena u javnim upravama.

Kako je utvrdio RIK, sva lica koja su vršila overe tih potpisa su ili javni beležnici, ili su osobe koje su zaposlene u njihovim kancelarijama, koja takođe imaju prava da overavaju potpise, ili su zaposleni u opštinskim upravama.

RIK je konstatovao da ta lista ima više od 19.000 pravno valjanih potpisa što je više nego dovoljno da se lista proglasi, s obzirom da je za proglašenje liste potrebno 10.000 pravno valjanih potpisa.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: