Podeli vest

Američki astronaut Mark Vande Hej će se 30. marta vratiti nazad u svemirskom brodu “Sojuz MS-19” sa ruskim državljanima Antonom Škaplerovom i Petrom Dubrovom

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

roskosmos
Foto: Shutterstock

Ruska svemirska korporacija Roskosmos saopštila je danas da će se američki astronaut, koji se nalazi u ruskoj svemirskoj kapsuli, vratiti na Zemlju 30. marta, kao što je i planirano.

Takvo saopštenje dolazi nakon što su pojedini američki mediji prethodno izrazili sumnju u vezi sa povratkom američkog astronauta Marka Vandea Heja u okolnostima sankcija uvedenih Rusiji zbog situacije u Ukrajini, podseća ruska agencija TAS S.

“Američki astronaut Mark Vande Hej će se 30. marta vratiti nazad u svemirskom brodu “Sojuz MS-19” sa ruskim državljanima Antonom Škaplerovom i Petrom Dubrovom. Roskosmos nikada nikome nije dozvolio da sumnja u njegovu pouzdanost kao partnera”, saopštila je pres služba Roskosmosa.

Ta korporacija je naglasila i da je bezbednost svemirske posade uvek bila prioritet Roskosmosa.

Generalni direktor Roskosmosa Dmitrij Rogozin je nešto ranije objavio na svom Telegram kanalu jedan isečak iz emisije “Foks NJuza” u kojoj se navodi da bi Rusija mogla ostaviti američkog astronauta u svemiru.


bilten logo

www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: