Podeli vest

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas u Vranju, tokom posete novoj fabrici HTZ opreme nemačke kompanije Haiks, da će do kraja godine svi bivši radnici italijanskog Geoksa, koji je otišao iz Srbije, imati novi posao

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Aleksandar Vucic
Foto: Shutterstock

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas u Vranju, tokom posete novoj fabrici HTZ opreme nemačke kompanije Haiks, da će do kraja godine svi bivši radnici italijanskog Geoksa, koji je otišao iz Srbije, imati novi posao.

Vučić je obišao pogone nove fabrke koja proizvodi obuću namenjenu vojsci, policiji i vatrogascima i rekao da je od 88 radnika koji su prvi dobili posao, čak njih 85 radilo u Geoksu, kao i da Haiks planira da zaposleni još oko 650 tih radnika.

Takođe, izrazio je očekivanje da će Haiks zaposliti i više radnika u narednom periodu.

“Već više od trećine radnika Geoksa je dobilo posao i do kraja godine će skoro svi imati novo zaposlenje”, dodao je predsednik.

Istakao je da je veoma važno što je nemački investitor Haiks došoa u Vranje, jer Nemci gde god dođu planiraju dugo da ostanu.

On je predstavniku nemačke kompanije rekao da su radnici mnogo zadovoljniji u Haiksu nego što su bili u Geoksu zbog drugačijeg odnosa prema zaposlenima i da mu je drago što to čuje.

Predsednik je pre obilasku pogona održao sastanak sa čelnicima nemačke kompanije i prisustvovao potpisivanju Memoranduma o razumevanju između Republike Srbije i kompanije “Haix-Sćuhe-Productions-und vertriebs-GmbH”, na koji su potpis stavili ministarka privrede Anđelka Atanasković i finansijski direktor kompanije Haiks Markus Lins.

Trenutno je u ovoj fabrici zaposleno 88 radnika zajedno sa menadzmentom. U fabrici rade 82 žene i šest muškaraca.

U fabrici se pravi obuća namenjena vojsci, policiji i vatrogascima, a trenutno se proizvodi 250 pari cipela na dan, a u planu je da se pravi do 3.000 pari obuće dnevno.

Ranije je najavljeno da će Haiks u Vranju preuzeti deo od oko 1.000 radnika Geoksa koji su krajem avgusta prošle godine ostali bez posla.


bilten logo

POSLEDNJE VESTI: