Podeli vest

U pucnjavi u Vašingtonu povređeno je devet osoba, uključujući 9-godišnje dete i 17-godišnjeg tinejdžera, dok su proslavljali Dan nezavisnosti 4. jul, saopštila je danas policija.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Tanjug/AP Photo/John Locher, File

Svih devet osoba, koje su povređene u ranim jutarnjim satima, zadobilo je povrede koje nisu opasne po život, nakon pucnjave u blizini Ulice Mid u severoistočnom delu Vašingtona, rekao je pomoćnik šefa vašingtonske policije Lesli Parsons, preneo je CNN.

Pucnji su ispaljeni iz tamnog SUV-a koji je išao niz ulicu Mid, istakao je Parsons u video izjavi na Tviteru. Prema njegovim rečima, policija je upozorena na pucnjavu nešto pre jedan čas posle ponoći. Iako je Parsons kazao da su ljudi upucani, nije precizirao da li je svih devet povređenih zadobilo rane od vatrenog oružja.

Nekoliko povređenih je prevezla hitna pomoć u bolnice, a drugi su sami otišli da im se ukaže pomoć, izjavio je on i dodao da policija traga za tamnim SUV-om. Najmanje 350 masovnih pucnjava je prijavljeno u SAD ove godine, prema Arhivu oružanog nasilja, koji, kao i CNN, definiše masovnu pucnjavu kao onu u kojoj je pucano na četiri ili više osoba.

Do pucnjava je došlo nedavno i u drugim delovima SAD. U Filadelfiji je u pucnjavi u ponedeljak uveče nastradalo pet osoba, a dva dečaka su ranjena. Iste noći u Fort Vortu u Teksasu u pucnjavi su poginule tri osobe, a ranjeno je osam. U nedelju rano ujutru dve osobe su poginule, a 28 je povređeno u pucnjavi u Baltimoru, saopštile su vlasti.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: