Podeli vest

Rusi tvrde da Amerikanci potcenjuju posledice svog delovanja, Putin dodaje – “ne igrajet se”

Autor : Bilten.rs , Izvor :

Tanjug /AP Photo/Dmitri Lovetsky

Rusija je upozorila Sjedinjene Američke Države da ne prave greške koje mogu da imaju fatalne posledice, rekao je danas zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov, komentarišući dozvolu koju je američki predsednik Džozef Bajden dao Kijevu da izvrši napade na rusku teritoriju u području Harkova.

“Oni (američki zvaničnici) potcenjuju ozbiljnost posledice koje mogu da imaju njihove odluke. Pozivam ove ličnosti, koje, kako kažu, ni za šta nije briga, da deo svog vremena, koje očigledno troše na neke video igrice, malo provedu i u učenju”, rekao je Rjabkov novinarima, prenosi Ria novosti.

Rjabkov je istakao da je ruski predsednik izneo “veoma značajno upozorenje na konferenciji za novinare u Tašknetu i da se ono mora shvatiti sa najvećom ozbiljnošću”.

Predsednik Rusije Vladimir Putin poručio je da predstavnici zemalja NATO-a, posebno u Evropi, moraju biti svesni sa čime se igraju.

Oko deset evropskih zemalja odobrilo je Ukrajini da izvodi napade njihovim oružjem na rusku teritoriju. Među njima su Velika Britanija, Francuska, Poljska, Švedska, Češka, Finska, Holandija i baltičke države – Litvanija, Letonija, Estonija.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: