Podeli vest

Ruski sistem PVO oborio je još dva drona u Novoj Moskvi, moskovskom administrativnom okrugu, povređenih nije bilo, rečeno je RIA Novostima u Hitnoj pomoći.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Tanjug/AP Photo/FILE

„Još dve bespilotne letelice oborio je PVO sistem u Novoj Moskvi kod sela Krivošejevo, nije bilo žrtava“, rekao je izvor.

Prethodno su ruske službe sa vanredne situacije saopštile da su dve bespilotne letelice onesposobljene u Novoj Moskvi, a još jedna u Kaluškoj oblasti, jugozapadno od ruske prestonice.

Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin izjavio je posle prvog napada da su ruske snage odbile današnji pokušaj napada ukrajinskih dronova na Novu Moskvu i Podmoskovlje. Sobjanin je na Telegramu napisao da nema žrtava ni povređenih. “Danas je izveden još jedan pokušaj napada ukrajinskih dronovi na Novu Moskvu i Moskovsku oblast. Za sada su snage PVO odbile sve napade, sve otkrivene bespilotne letelice su eliminisane“, naveo je Sobjanin.

Moskva: Aerodrom Vnukovo nastavio rad

Moskovski aerodrom Vnukovo, koji je jutros uveo ograničenja za sletanje i poletanje aviona, nastavio je rad, saopštila je Federalna agencija za vazdušni saobraćaj.

Nekoliko letova je preusmereno na druge aerodrome, prenose RIA Novosti. Ostali aerodromi u Moskvi radili su normalno.

Nije poznato da li su ograničenja na Vnukovu bila u vezi sa dronovima koji su jutros presretnuti u Novoj Moskvi i Podmoskovlju.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: