Podeli vest

Rat u Ukrajini – 711. dan. Broj poginulih u ukrajinskom granatiranju pekare u Lisičansku (Luganska Narodna Republika) porastao je na 28, saopštilo je rusko Ministarstvo za vanredne situacije. Moskva je istakla da je napad na civile u Lisičansku dodatni dokaz zločinačke prirode Kijeva. Komandant ukrajinske kopnene vojske Aleksandar Sirski navodi da se vode teške borbe oko Kupjanska. Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski poručuje da je važno učiniti sve da se pobedi Rusiju.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto: Tanjug/AP Photo/Evgeniy Maloletka

Broj žrtava ukrajinskih udara na Lisičansk povećan na 28

Broj žrtava ukrajinskih udara u kojima je pogođena pekara u Lisičansku povećan je na 28, a među njima je jedno dete, saopštila je administracija prvog čoveka samoproglašene Luganske Narodne Republike (LNR) Leonida Pasečnika. Kako je navedeno, 10 osoba je povređeno, prenosi RIA Novosti. Prethodno je saopšteno da je u napadu poginulo 20 ljudi, a da bi pod ruševinama moglo biti oko 40 ljudi. Prema preliminarnim podacima Istražnog komiteta LNR, napad je izveden HIMARS MLRS raketama. Lisičansk se nalazi u Luganskoj oblasti, pored linije fronta, a ruske trupe preuzele su kontrolu nad tim gradom u leto 2022. godine.

Zaharova: Udar na Lisičansk je zahvalnost Kijeva za finansijsku pomoć EU

Napad ukrajinskih oružanih snaga na Lisičansk predstavlja zahvalnost kijevskih ekstremista Evropskoj uniji na velikodušnoj finansijskoj podršci, izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

“Još jedan teroristički napad je zahvalnost kijevskih ekstremista za velikodušnu finansijsku podršku zemalja Evropske unije”, navela je Zaharova u saopštenju, a prenosi TAS.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: