Podeli vest

Rusija je intenzivirala granatiranje Bahmuta u nadi da će ga zauzeti do utorka, rekao je danas visoki ukrajinski general zadužen za odbranu tog grada Oleksandr Sirski, i dodao da će učiniti sve da to spreči.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Tanjug/AP Photo/Libkos, file

On je istakao da su ruske snage povećale intenzitet granatiranja grada teškim naoružanjem, da su počele sa upotrebom naprednije opreme, kao i da vrše pregrupaciju trupa, prenosi Rojters. ”Danas je važno doneti odluke što je brže moguće i predvideti dejstva neprijatelja”, rekao je Sirski na svom Telegram kanalu nakon, kako je rekao, posete trupama duž linije fronta u Bahmutu. ”Rusi se i dalje nadaju da će zauzeti grad do 9. maja. Naš zadatak je da to sprečimo”, rekao je. Agencija podseća da je 9. maj praznik Dana pobede u Rusiji, kada se obeležava pobeda nad nacističkom Nemačkom.

Eksplozija u Odesi, upozorenja na vazdušnu opasnost u Kijevu i ostatku Ukrajine

U Odesi je večeras odjeknula eksplozija nakon raketnog napada na taj grad na Crnom moru, dok su se u Kijevu i drugim oblastima oglasila upozorenja na vazdušnu opasnost, navode ukrajinski zvaničnici.

Portparol vojne uprave Odese Sergij Bratčuk naveo je na Telegramu da je na taj grad izvršen “raketni napad neprijatelja”, prenosi Rojters.

Vojna uprava Kijeva navela je na Telegramu da je protivvazdušna odbrana aktivna na periferiji Kijeva i pozvala građane da ostanu u skloništima dok se ne isključi upozorenje na vazdušnu opasnost.

Ukrajinska televizija prenela je da je nakon eksplozije u Odesi došlo do požara, kao i da su se ekplozije čule u Hersonu. Rojters napominje da nije mogao da potvrdi ove navode.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: