Podeli vest

Načelnik ruskog Centra za upravljanje nacionalnom odbranom tvrdi da nage ukrajinskih nacionalista drže 90 stranih državljana kao “živi štit”

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

 Mariupol ukraina
Tanjug/AP Photo/Alexei Alexandrov/arhiva

Snage ukrajinskih nacionalista drže 90 stranih državljana kao živi štit, upozorio je general-pukovnik Mihail Mizincev, načelnik ruskog Centra za upravljanje nacionalnom odbranom.

Mizincev je još 21. aprila predočio da ukrajinski nacionalisti drže kao taoce ukupno 6.134 stranih državljana iz 10 država, podseća se u izveštaju TAS S.

“Ukrajinski nacionalisti i dalje drže 90 stranih državljana iz pet država kao taoce i koriste ih kao živi štit”, rekao je Mizincev i dodao da je 76 stranih brodova iz 18 država i dalje blokirano u sedam ukrajinskih luka i ne mogu da isplove zbog velike opasnosti od ukrajinskih granatiranja i podvodnih mina.

“Zauzvrat, Ruska Federacija preduzima čitav niz sveobuhvatnih mera kako bi se osigurala civilna plovidba u vodama Crnog, Azovskog i Sredozemnog mora. Ipak, još uvek postoji opasnost od ukrajinskih podvodnih mina duž obala crnomorskih država”, upozorio je Mizincev.


bilten logo

POSLEDNJE VESTI: