Ruska Federalna služba bezbednosti (FSB) saopštila je danas da je sprečila pokušaj ukrajinskih specijalnih službi da izvedu operaciju otmice strateškog bombardera Tu-22M3 ruskih Vazdušno-kosmičkih snaga.

Autor : Bilten.rs , Izvor :

Russian Defense Ministry Press Service via AP, Fil

“FSB Ruske Federacije sprečio je još jedan pokušaj ukrajinskih specijalnih službi da izvedu operaciju otmice dalekometnog strateškog bombardera Tu-22M3 Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije”, navedeno je u saopštenju, a prenosi RIA Novosti. Dodaje se da je otkrivena umešanost specijalnih službi zemalja NATO-a u pripremi i sprovođenju opercije.

Kako navodi FSB, ukrajinski obaveštajci su, pokušavajući da izvedu otmicu aviona, planirali da regrutuju ruskog vojnog pilota da, za novčanu nagradu i italijansko državljanstvo, avionom Tupoljev 22M3 sleti u Ukrajinu.

Tu-22M3 je supersonični bombarder dugog dometa dizajniran za uništavanje ciljeva na moru i kopnu navođenim projektilima. Reč je o modernizovanoj verziji Tu-22M2, sa značajno proširenim borbenim i odbrambenim mogućnostima. Može da nosi nuklearne i konvencionalne projektile.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: