Podeli vest

Premijer Holadnije Mark Rute izjavio je danas da je važno da Beograd i Priština preduzmu korake ka deeskalaciji i normalizaciji odnosa kroz dijalog pod okriljem Evropske unije.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

rute
FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIĆ

On je na konferenciji za novinare, nakon sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerom Luksemburga Gzavijeom Betelom u Palati ”Srbija”, poručio da su deeskalacija i normalizacija odnosa od suštinske važnosti kako za dve strane na KiM, tako i za širi region i Evropu u celini.

Dodao je da su ga zabrinule tenzije na Kosovu i Metohiji, kao i nasilje prema civilima, novinarima i misijama EU i NATO.
“Usled rata u Ukrajini, važnije je nego ikada da delujemo zajedno”, naglasio je Rute, dodavši da su za dalje napredovanje Prištine i Beograda na putu ka Evropskoj uniji ključni stabilni odnosi, ali i jačanje vladavine prava, zaštita prava manjina, obezbeđivanje slobode medija i borba protiv dezinformacija.

Pokušavamo da pomognemo u situaciji između Beograada i Prištine

“Pokušavamo da pomognemo u situaciji između Beograada i Prištine. Mapa puta mora da bude primenjena. Zahtevamo njenu punu implementaciju”, rekao je premijer Holandije.

Ilegalna migracija na Zapadnom Balkanu predstavlja razlog za zabrinutost

“Ilegalna migracija na Zapadnom Balkanu predstavlja razlog za zabrinutost. Potrebna nam je pomoć Srbije. Bitno je i da se zaustavi ruska agresija i to će doneti korist svima. EU je najveći investitor u Srbiji i najveći partner. Siguran sam da možemo da unapredimo naše partnerstvo”, rekao je Rute.Tanjug


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: