Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, posle sastanka sa premijerima Holandije i Luksemburga, Markom  Ruteom i Gzavijeom Betelom, da je razgovor bio sasvim iskren o ne lakim temama i da im je preneo da je pomalo uplašen zbog situacije na KiM i stepena neodgovornosti koji vidi po tom pitanju.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

vučić
FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIĆ

“Obećao sam im da će Srbija dati sve od sebe da se sačuva mir i stabilnost”, naglasio je Vučić na zajedničkoj konferenciji za novinare sa Ruteom i Betelom u Palati ”Srbija”.1010

Istakao je da, ipak, nikad u svojoj političkoj karijeri nije video toliku neodgovornost po pitanju KiM, kao i da će Beograd o tome obavestiti partnere. 

Sa zemljama Beneluksa imamo trgovinsku razmenu od dve milijarde evra

“Govorili smo i o viznoj politici, neke stvaari smo tu uradili i ispunili smo od poslednjeg razgopvora u Tirani. Verujem da još mnogo toga možemo da uradimo. Sa zemljama Beneluksa imamo trgovinsku razmenu od dve milijarde evra”, rekao je predsednik.

Obećao sam da će Srbija dati sve od sebe da se sačuvaju mir i stabilnost

“Zahvalio sam na investicijama, na podršci evropskom putu. Za mene nije problem da vodim otvorene razgovore.
Obećao sam da će Srbija dati sve od sebe da se sačuvaju mir i stabilnost, ali da sam pomalo uplašemn jer taj strepen neodgovornosti kod nekih nisam video. Razmotrićemo stvari i obavestiti naše partnere o tome”, rekao je Aleksandar Vučić.

Rute je prvi put u Srbiji, nadam se da ćemo imati priliku češće da ga viđamo

“Betel me je upoznao sa Zelenskim, on se trudi da spaja ljude. Rute je prvi put u Srbiji, nadam se da ćemo imati priliku češće da viđamo jednog holandskkog premijera u Srbiji”, rekao je predsednik Srbije.

U ovoj fazi nema nade da ćemo videti formiranje ZSO

“Briselski sporazum i dalje nije primenjen u najvažnijem delu, koji se odnosi na fprmiranje ZSO. To je bio preduslov da se sve ostalo ispuni. U ovoj fazi nema nade da ćemo videti formiranje ZSO”, rekao je Vučić.

Predsednik o neredima u Francuskoj: U potpunosti sam uz Vladu Francuske i Makrona

Predsednik Srbije je rekao večeras, povodom protesta i nereda u Francuskoj, da je u potpunosti uz francusku vladu i predsednika Emanuela Makrona, i da se nada da će se uspešno izboriti sa svim što se dešava.

Na pitanje da li je razgovarao sa premijerom Holandije Markom Ruteom i predsednikom Vlade Velikog Vojvodstva Luksemburga Gzavijem Betelom zašto je izostala reakcija EU na dešavanja u Francuskoj, dok je postojala takva reakcija kad su bili antikovid protesti u Beogradu na pokušaj sprečavanja upada demonstranata u Skupštinu, Vučić je naveo da je reč o duplim standardima na koje je Srbija navikla.

“To nije od juče, nije od prekjuče, to je oduvek. Ja moram da kažem da sam u potpunosti uz francusku vladu i uz francuskog predsednika, ja sam uvek uz organe reda. Jer ako hoćete da mi kažete da je lepo da neko spaljuje zgrade i automobile, i da je to demokratija, ja ne mislim da je to demokratija, ne mislim ni da je lepo, ni da je pametno, ni da je korisno”, rekao je Vučić na zajedničkoj konferenciji sa Ruteom i Betelom u Palati ”Srbija”.

Od tri mere deeskalacije jedna mora zajednički da se sprovede

“Od tri mere deeskalacije jedna mora zajednički da se sprovede, jednu je Srbija već sprovela, mi smo naš posao uradili”, rekao je predsednik.

U potpunosti podržavam vladu Francuske i predsednika

“U potpunosti podržavam francusku vladu i predsednika. Ja sam uvek uz organe reda. Verujem da će Francuska uspeti da se izbori sa tim”, rekao je Aleksandar Vučić.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: