Podeli vest

Predsednik Vlade Velikog Vojvodstva Luksemburga Gzavijer Betel izjavio je večeras da je važno da dođe do smirivanja tenzija na Kosovu i Metohiji i da je deeskalacija u interesu ne samo regiona već i u interesu EU.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

betel
FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/

“Snažno podržavamo direktne razgovore Kosova i Srbije i konkretne radnje”, rekao je Betel na zajedničkoj konfereniciji za novinare sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vucićem i premijerom Holandije Markom Ruteom i dodao da zemlje Beneluksa žele da budu od koristi i da se na njih može računati.

On je rekao da su sa Vučićem imali otvorene razgovore i da su razmneili mišljenja o svim temama, ali da je najvažnije razgovarati o tenzijama. Betel je podsetio da je u ovom regionu počeo Prvi svetski rat, kao i da je i poslednji rat na kontinentu bio u ovom regionu.

“Vidimo da i dalje ima nešto što bi moglo da eksplodira, dosta je tenzija”, rekao je Betel i istakao da je važno da dođe do smirivanjanja tenzija.

On je rekao da postoji mapa puta koje su izradili sšecijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak i šef diplomatije EU Žozep Borelj, da su reči dobre, ali dela su još bolja i najavio da će sutra sa sa Ruteom posetiti Prištinu.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: