Podeli vest

SAD su duboko razoračane i protive se planovima Prištine da nastavi sprovođenje odluke o ograničenju unosa stranih valuta, uključujući srpski dinar, saopšteno je iz Stejt departmenta.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

STEJT DEPARTMENT
Foto: Shutterstock

”Ponovo pozivamo da se sprovođenje ove odluke odmah odloži dok se ne uspostave zadovoljavajuće procedure u skladu sa evropskim standardima i dok stanovništvo ne bude dovoljno edukovano o tome kako će se tranzicioni period odvijati”, poručio je portparol Stejt departmenta u saopštenju, navodeći da je odluka privremenih prištinskih institucija u o srpskom dinaru objavljena ”bez adekvatne pripreme ili konsultacija”.

On je istakao da je američka vlada zatražila od Prištine objašnjenje koji je neposredan problem trebalo da reši takva uredba i zbog čega je tako hitno doneta i istakao da na to nije bilo adekvatnog odgovora.

”Mnogi građani Kosova sada ne znaju kako će plaćati svoje račune ili primati penzije”, poručio je portparol. Istakao je da dobro upravljanje i dobro međunarodno partnerstvo zahtevaju odvajanje vremena za procenu posledica, slušanje različitih perspektiva i konsultacije sa drugima o izvodljivom rešenju.

“Posledica ove i sličnih jednostranih akcija ograničava mogućnosti SAD kao zagovornika Kosova u međunarodnoj areni”, poručio je portparol Stejt departmenta.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

preminuo

PREMINUO MUZIČAR TONI MONTANO

Velibor Miljković, poznatiji kao Toni Montano, preminuo je danas u 62. godini u Beogradu, potvrđeno je Tanjuga iz okruženja poznatog…