Podeli vest

Porota federalnog suda na Floridi dodelila odštetu od 9 miliona dolara teniserki Kajli Mekenzi nakon što je optužila Američki teniski savez (USTA) da je nije zaštitio od trenera za koga je rekla da ju je seksualno zlostavljao u jednom od centara za obuku dok je bila tinejdžerka.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO PIXA BAY

U tužbi, koju je Mekenzi podnela u martu 2022. godine, navodi se da je Anibal Aranda, koji je bio zaposlen u nacionalnom upravnom telu ovog sporta oko sedam godina i kasnije otpušten, iskoristio svoj položaj trenera da bi dobio pristup ranjivim sportistkinjama i napastvovao ih, prenosi AP.

Ona je takođe navela da USTA iz nemara nije uspela da je zaštiti od seksualnih napada i da je nemarno zadržala Arandu kao trenera nakon što je seksualno napao službenicu USTA.

Porota Okružnog suda SAD dosudila je Mekenzi 3 miliona dolara odštete i dodala 6 miliona dolara kaznene štete u ponedeljak.

Potparol USTA Kris Vajdmajer najavio je da će savez uložiti žalbu na presudu.

On je rekao da je USTA ”duboko uznemirena“ odlukom, uključujući i zbog toga što je ”sud presudio da je USTA odgovorna jer je jedna od njegovih zaposlenih, koja nije sportistkinja, imala obavezu da prijavi sopstveno iskustvo sa ovim trenerom USTA, a to je incident koji je bio nepoznat sve dok USTA nije otpustila trenera. Ovo postavlja nova i nerazumna očekivanja za žrtve”.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: