Podeli vest

Skoro 70 odsto iranskih benzinskih pumpi prestalo je danas sa radom nakon moguće sabotaže, prenela je iranska državna televizija.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

Foto: Tanjug/AP Photo/Vahid Salemi

Izraelski “Tajms of Izrael” navodi da je hakerska grupa “Gonješke Darande”, koja se ranije dovodila u vezu sa Izraelom, saopštila da je izvela sajber napad tokom kojeg je paralisala benzinske pumpe širom Irana.

Hakerska grupa objavila je na društvenoj mreži X (Tviter) da je sajber napad odgovor na “agresiju Islamske Republike i njenih zastupnika u regionu” i poručila iranskom vrhovnom vođi Ajatolahu Aliju Hamneiju da “igranje sa vatrom ima cenu”.

Iranska televizija navela je da su zabeležene nepravilnosti u radu na benzinskim stanicama zbog “problema sa softverom” i pozvala ljude da ne žure da odu na benzinske pumpe koje i dalje rade, prenosi AP.

Iransko Ministarstvo za naftu, kako je prenela televizija, saopštilo je da je više od 30 odsto benzinskih pumpi i dalje u funkciji. Iran ima oko 33.000 benzinskih pumpi.

Hakerska grupa “Gonješke Darande” ranije je izvodila sajber napade na iranske kompanije za proizvodnju čelika.

Do najnovijeg incidenta dolazi u vreme kada su Hezbolah iz Libana i jemenski Huti, koje podržava Iran, pojačali napade na Izral tokom rata ove zemlje sa Hamasom.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: