Podeli vest

Južnokorejska kompanija Samsung elektroniks predstavila je nove modele preklopnih telefona Galaksi Z Flip5 i Galaksii Z Fold5 koje treba da budu konkurencija Eplovim telefonima u kategoriji Premijum.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

samsung
Foto: Tanjug/AP Photo/Ahn Young-joon

Cene su otprilike na istom nivou već tri godine – Galaksi Z Flip5 će se na američkom tržištu prodavati za 999,99 dolara, a Galaksi Z Fold5 za 1.799,99 dolara, prenosi Rojters.

Oba modela su lakša i tanja nego modeli iz prethodne godine, a analitičar iz kompanije Kaunterpoint, Jene Park, tvrdi da će ovi proizvodi neminovno biti konkurencija Eplovoj seriji telefona ajfon 15.

On smatra da najveći problem za potrošače može da bude visoka cena, pošto su preklopni telefoni zbog napredne tehnologije koja se koristi prilikom proizvodnje znatno skuplji nego obični pametni telefoni.

Preklopni telefoni predstavljaju pet odsto tržišta pametnih telefona u kategoriji Premijum, u kojoj dominira Epl.

Američka kompanija je 2022. godine imala udeo od 75 odsto na tržištu telefona koji su skuplji od 600 dolara (542 evra), a Samsung udeo od 16 odsto.

U 2023. godini će biti isporučeno oko 19 miliona preklopnih telefona, što je povećanje za 45 odsto u odnosu na prethodnu godinu, saopštila je kompanija Kaunterpoint.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: