Podeli vest

S obzirom na proslave najčešće krsne slave kod Srba Svetog Nikole, policija će danas sprovoditi pojačanu kontrolu saobraćaja u kojoj će biti angažovana 572 saobraćajna policajca, izjavio je pomoćnik načelnika Uprave saobraćajne policije Zlatko Belencan.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

saobraćajna policija
FOTO TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE/ARHIVA

Belencan je u izjavi za Tanjug ponovio apel Uprave na sve vozače da budu odgovorni i ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola.

“Danas se obeležava Sveti Nikola, jedna od najčešćih slava u Srbiji. Želimo da na proslavu odete propisno i bezbedno, ali i da se na isti način vratite svojim kućama”, rekao je Belencan. On je napomenuo da je saobraćajna policija tu zbog bezbednosti ljudi, ali i da je bezbednost građana u njihovim rukama.
“Budite odgovorni, ne upravljajte vozilom pod dejstvom alkohola jer je on taj koji najviše utiče na psihofizičku sposobnost vozača”, rekao je Belencan.

On je istakao da će danas biti pojačana kontrola saobraćaja, 572 saobraćajna policajca će raditi na kontroli kako bi se uticalo na sve učesnike u saobraćaju da poštuju propise.
“Nažalost prošla nedelja je bila dosta nebezbedna, čak 14 lica je poginulo u saobraćajnim nezgodama. Ovom prilikom želim da apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da je saobraćajna policija stručni partner učesnicima u saobraćaju, da brine o njihovoj bezbednosti, ali da je krajnja odluka da li će bezbedno i propisano učestvovati u rukama samih učesnika”, rekao je Belencan.

On je izjavio da će i u narednom periodu biti organizovana pojačana kontrola saobraćaja, sa akcentom na kontrolu brzine kretanja vozila, maksimalno angažovanje radarskih uređaja i otkrivanja prekršaja koje učine učesnici u saobraćaju, kao i prisustvo na najfrekventnijim saobraćajnicama u cilju ostvarivanja višeg nivoa bezbednosti saobraćaja”.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: