Podeli vest

Predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić izjavio je danas da će na proleće naredne godine “Areni” biti vraćeno njeno izvorno ime – “Beogradska Arena i da će u utorak Grad doneti odluku da više ne može da nosi ime po sponzorima.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ BEOINFO

On je novinarima ispred Arene rekao da su nju pravili Beograđani, građani Srbije i srpski narod i da je vremenom postala simbol Beograda i mesto najvažnijih ne samo sportskih već i kulturnih, muzičkih i svih drugih dešavanja, navodi se u saopštenju gradskog sekretarijata za informisanje.

“Došlo je vreme da joj vratimo njeno prvo, izvorno ime ‘Beogradska arena’. ‘Beogradska arena’ je počela da prodaje ime još 2010. godine i tako je bilo do sada. Sponzorsko ime nosiće zvanično do proleća 2024. godine, kada im ističe ugovor, a otada više neće biti drugih imena, jer će opet postati “Beogradska arena”. Već u toku sutrašnjeg dana donećemo odluku da ona nikada više ne može da bude ni ‘Kombank’ niti ‘Štark’, ali ni ‘Koka-kola’, ‘Hjundai’, ‘Be-em-ve’, ‘Mercedes’ niti da nosi ime bilo kog drugog sponzora i kompanije”, rekao je Šapić.

Prema njegovim rečima takav princip važiće i za sve druge važne simbole grada, kako “nekome ne bi palo na pamet” da “Beogradskoj tvrđavi” promeni naziv u “Koka-kola tvrđava” ili Beogradskom pobedniku u “Hjundai pobednik”.

“Ukoliko volite svoj grad i poštujete ga, onda imena njegovih simbola ne prodajete bez obzira na cenu. Praksu iz 2010. godine ćemo promeniti. Ništa nemam lično protiv ‘Štarka’, oni imaju svoj privatni biznis i jednaki su mi kao i svaki drugi strani privrednik, ali dok budem u poziciji da ja odlučujem, biće ovako. Mislim da simboli grada moraju da se čuvaju i, kao što rekoh, kada ugovor bude istekao u martu 2024. godine, on se više neće produžiti”, rekao je Šapić.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: