Podeli vest

Šapić neće otvoriti “Europrajd” jer, kako kaže, ne vidi sebe na čelu te manifestacije.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

šapić
FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIC

Gradonačelnik Aleksandar Šapić izjavio je danas da će Grad Beograd uvek biti otvoren za ljude različitog verskog, nacionalnog i seksualnog opredeljenja, ali da “Europrajd” neće otvoriti jer, kako kaže, ne vidi sebe na čelu te manifestacije.

Na pitanje novinara u Mladenovcu zbog čega ne želi da otvori “Europrajd”, s obzirom na to da su njegovi prethodnici bili na Paradi ponosa, te konstataciju da su povodom toga reagovale LGBT organizacije “koje kažu da su ljute”, Šapić je odgovorio:

“Ne znam zašto su ljuti na mene. Ja nisam ljut ni na koga. To što su moji prethodnici išli, a ja neću, pa nismo mi klonovi. Svako od nas ima neku svoju životnu, političku filozofiju, različiti smo ljudi”.

Šapić je istakao da će Beograd uvek biti i ostati grad otvoren za ljude različitog i verskog i macionalnog i seksualnog opredeljenja.

“Ako postoji otvoren grad u regionu, to je Beograd. To zbog čega ja neću otvoriti tu manifestaciju, neću, ne želim da je otvorim. Ne vidim sebe na čelu te manifestacije i naopako bi bilo da sebe vidim na čelu svake manifestacije”, rekao je Šapić.

Naveo je da ne vidi razlog da se na njega neko zbog toga ljuti i dodao da će se njegova zamenica time baviti, te da će Grad Beograd da ispuni svoju obavezu.

“Mislim da ćemo mi da se pokažemo kao dobri domaćini”, dodao je Šapić.

Naveo je da je i na nedavnoj konferenciji rekao koje manifestacije će on lično podržati i sa kojima se više poistovećuje kao što je, dodao je, Međunarodni dan porodice.

Podsetio je da već godinama 14. i 15. maja obeležava porodični vikend na Novom Beogradu, pošto je 15. maj Međunarodni dan porodice.

“Tu sam bio zato što se tu osećam bolje nego da idem na ove druge vrste događaja, što ne znači da Grad Beograd neće biti grad otvoren za sve moguće različitosti i potpuno sam siguran da će sve proći u najboljem redu”, rekao je Šapić.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: