Podeli vest

Beograd i Banjaluka će nastaviti svoju saradnju kao i do sada, podržavajući se uzajamno u ekonomskom, političkom i drugom razvoju, istakli su danas gradonačenici Aleksandar Šapić i Draško Stanivuković.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

šapić
FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIC/ARHIVA

Na njihovom prvom zvaničnom sastanku, održanom u Banjaluci, Šapić je pozvao Stanivukovića da Banjaluka uzme učešće na Danima porodice koji će se organizovati u Beogradu, sredinom maja.

Šapić je još jednom zahvalio na gostoprimstvu i gradonačelniku Banjaluke i dodao da mu je uvek zadovoljstvo i da oseća posebnu povezanost sa ljudima koji tu žive.

“Prvi put sam kao gradonačelnik Beograda ovde.Od pre godinu-dve dana grad Beograd je bratski grad sa Banjalukom, i zaista želim da kažem da se ovde osećam kao kod kuće”, rekao je on.

Šapić je dodao da granice među srpskim narodom ne treba da postoje i da želi da Beograd svi vide ne samo kao glavni grad Beograđana i Srbije, već kao prestonicu čitavog srpskog naroda.

“Ukoliko se ne budemo međusobno čuvali držali u celom regionu, teško da će nas bilo ko čuvati, jer ako smo mogli da naučimo nešto iz istorije je da uvek kada samo se držali zajedno tada je retko ko u najgorim okolnostima uspeo da nam nanese štetu“, istakao je gradonačenik Beograda.

Beograd treba da bude prestonica koja okuplja ceo region, istakao je Šapić i dodao da su nam zbog toga važni svi gradovi regiona.

On je istakao da svi treba da se štitimo i da čuvamo jedni druge i da ne treba da nas bude sramota da o tome govorimo i da je spreman da sve što treba prenese svom kolegi.

Šapić je istakao da će za Dane porodice biti organizovano više događaja, da će slogan biti “Beograd grad radosti” i da će na njemu da se predstave svi gradovi Srbije i regiona.

Dodao je da mu je želja bude ta manifestacija tradicionalna i da će biti najveća manifestacija ove godine u Srbiji.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković je rekao da je važna poruka da je ovo prvi zvanični sastanak koji ima sa sadašnjim gradonačelnikom Beograda Aleksandrom Šapićem, iako su imali prilike da se sreću na važnim državnim događajima i važno je reći da Banjaluka i Beograd imaju dobru saradnju.

Banjaluka i Beograd su dva grada koja moraju da sarađuju, da budu bliski, da dobre prakse, politike i važne događaje prepisujemo jedni od drugih, rekao je Stanivuković.

On je zahvalio na pozovu koje mu je Šapić uputio za Dane porodice u Beogradu i dodao da će se vrlo rado odazvati toj manifestaciji.

Bitno je da se posećujemo i nastavimo da budemo prijatelji i bitna je želja i volja, rekao je Stanivuković i dodao da gva grada dele iste politike i strategije kada je u pitanju podela besplatnih udženika i sufinansiranje vrtića.

“Ideja je da što više uradimo za svoje građane, razgovarali smo o besplatnoj legalizaciji koju ima Banjaluka i Beograd čeka krovni zakon i razgovaram o politikama i praksama i kroz ove posete je važno da se međusobno posećujemo”, rekao je Stanivuković.

Dodao je da mu je drago što dolaze visoki zvaničnici i celo rukovodstvo u Banjaluku.

Na pitanje novinara kako komentarišu izjavu Milorada Dodika o porodici Đoković, Stanivuković je rekao da takve stvari ne treba da bace senku na održani teniski turnir “Srpska Open”, već da taj turnir treba da se razvija i da okuplja sve ljude.

Šapić je istakao da Dodik nije imao nameru ni na koji način da diskredituje jedno od najvećih sportskih srpskih imena.

Šapić i Dodik: Saradnja RS i Beograd na najboljem nivou

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić i predsednik RS Milorad Dodik istakli su danas da je saradnja RS i Beograda kao i Srbije na najboljem nivou i da ti odnosi moraju da se neguju, kao i da su granice samo formalne, a da sprski narod mora da se drži zajedno.

Dvojica sagovornika su istakla međusobno prijateljstvo i saradnju na nivou države, ali i dva grada – Beograda i Banjaluke koji su dva bratska grada.

Gradonačelnik Beograda je rekao mu je svaki put drago što je u Banjaluci i da ima jaku vezu sa srpski narodom koji živi ovde još iz perioda kada se bavio sportom.

On je dodao da je došao povodom obeležavanja Dana grada i dodao šta je sve Dodik učinio za srpski narod u prethodnih 20 godina.

“Danas sam u prilici da budem gradonačelnik Beograda, prestonice svog srpskog naroda, a ne samo Beograđana i Beograd otvoren i da svi su dobrodošli narodi svih nacija i za sav srpski narod”, rekao je Šapić Šapić je dodao da su razgovarali o tome da Banjaluka uzme češće u manifestaciji Dani porodice, koji će se organizovati u Beogradu u maju i da će to biti manifestacija najveća u regionu sa idejom da postane tradicionalna kako bi pokazali prave porodične vrednosti i da očekuje sav srpski narod.

Dodao je da će biti spreman da uvek pruži svu pomoć i da su granice za njega samo formalna stvar jer sprski narod treba da se drži zajedno.

Milorad Dodik je istakao da je veoma počastvovan posetom gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića i da su razgovarali o saradnji koja je na najboljem nivou u poslednjim godinama.

“Beograd mi doživljavamo svojim gradom, radujemo se napretku pod vođstvom gospodina Aleksandra Šapića i vidimo napredak, grad je sređaniji i čistiji i koordinacija koju grad ima sa Republikom je najbolja kombinacija da grad napreduje”, rekao je Dodik.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: