Podeli vest

Predsednik Privremenog ograna Grada Beograda Aleksandar Šapić rekao je danas da je akcija uklanjanja splavova na Savskom šetalištu uspešno završena i da je u toku uklanjanje poslednjeg objekta koje će do sutra biti gotovo.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/ARHIVA

“Ostao je još jedan splav od 105 ili 107 jer je bilo nekih objekata koje ne znamo ni kako da ih definišemo. Do današnjeg dana smo uklonili 71 splav. Plus dva stabilna objekta koji su utvrđeni kao splavovi”, rekao je Šapić.

Šapić je na konferenciji za medije povodom uklanjanja splavova na Savskom šetalištu podsetio da je Grad Beograd 2021. napravio popis nelegalnih splavova, nakon čega su pokrenuti konkurs i licitacija za pozicije koje su iscrtane u skladu sa ekološkim, bezbednosnim i urbanističkim standardima.

“Ovde na ova tri kilometra imaćemo nekih 28 pozicija. Danas se splavovi ne nalaze na svojim pozicijama, zato što moramo da im obezbedimo vodu i struju. Još uvek čekamo Upravni sud da nam kaže na koji način to možemo da uradimo, ali ono što je najvažnije je da je krenulo čišćenje obale”, istakao je Šapić.

Šapić je rekao da sutrašnjeg dana kada radovi budu bili gotovi, krenuti druga faza – obezbeđivanje infrastrukture i pravljanje projekta za uređenje čitavog savskog šetališta.

“Ono što je pre tri godine delovalo kao nemoguća misija, sada je urađena, ali ovo nije kraj. Kraj će biti onog momenta kada ovo šetalište celo bude bilo onako kako dolikuje – čisto i uredno. Svi splavovi će imati prečišćivače otpadnih voda, svako će imati svoj priključak za vodu i struju. Nijedan neće biti diskoteka, jer ovo je rezidencijalni deo i ovde ne mogu noću da rade klubovi da ugrožavaju ljude”, rekao je Šapić.

Šapić je najavio da će krenuti i uklanjanje onih splavova koji nemaju osnovu da budu na lokacijama u delu Savskog keja od Brankovog mosta do Ušća

“Očekujem da ćemo sada daleko lakše i sa mnogo manje muke krenuti u čišćenje ovog drugog dela od Brankog mosta ka Ušću”, rekao je Šapić.

Dodao je da u delu prekoputa Ratnog ostvrva biti noćnih klubova, jer to nije rezidencialna zona, dok od Brankovog mosta do Ušća neće biti splavova.

Predsednik Privremenog organa Grada Beograda je rekao da su tokom uklanjanja splavova u jednom zatečen molotovljev koktel i puška.

Konferenciju za medije na početku su verbalo pokušali da omete Lider pokreta “Ćale ovo je za tebe” Petar Đurić, i nekolicina građana koji su nosili majice sa natpisom “Mi branimo nasip, nasip brani nas”.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

VUČIĆ: Ponosan na svoju Srbiju!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je nakon usvajanja rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija (UN) da je ponosan…