Podeli vest

Predsednik Privremenog organa grada Beograda Aleksandar Šapić, ocenio je da, kao što je Zoran Đinđić 1997. godine, kao tadašnji gradonačelnik Beograda, skinuo petokraku sa Starog dvora, tako treba da bude izmešten Josip Broz sa Dedinja.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Šapić je na Instagramu napisao da je Đinđić to uradio ne zato što mu je petokraka smetala ili što je bila estetski ružna, već zbog simbolike.

“Isti taj Đinđić, na koga se danas najviše pozivaju neokomunisti, neoboljševici obmotani u plašt zelenih liberala, je uveo veronauku u škole posle 5. oktobra, Vlada posle njega je izjednačila partizanski i četnički pokret i zahvaljujući tome danas imamo restitucije gde se vraća imovina ljudima kojima je komunistički režim tu imovinu oduzeo”, naveo je Šaić.

Dodao je da upravo oni koji se danas pozivaju na Đinđića njega napadaju kada kaže da će pokrenuti inicijativu da se Josip Broz Tito premesti iz Kuće cveća sa Dedinja.

“Smatram da konačno moramo da skinemo oreol komunizma koji je ovde decenijama lažno predstavljan. Taj period naše istorije, koji Broz simboliše, je bio jedan od najpogubnijih po srpski narod i zato je važno da on gore više ne počiva, jer samo tako ćemo konačno jednom za svagda završiti sa komunizmom na ovim prostorima”, naglasio je Šapić.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: