Podeli vest

Šapić je rekao da bi jedinstveni sekretarijat mogao da se zove Sekretarijat za inspekciju, nadzor, pomoć i komunikaciju, ali da će to još biti definisano.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

šapić
FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIC/ARHIVA

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić najavio je danas formiranje jedinstvenog sekretarijata koji će obuhvatiti sadašnje sekretarijate za inspekcijske poslove, komunalne milicije i deo službe Beokoma za komunikaciju sa građanima.

Šapić je na Prvoj redovnoj konferenciji za novinare rekao da bi taj jedinstveni sekretarijat mogao da se zove Sekretarijat za inspekciju, nadzor, pomoć i komunikaciju, ali da će to još biti definisano.

Kako je istakao, ideja je da se na ovaj način umreže sve nadležne službe iz ovog sektora.

“Komunalni milicioner treba da bude na ulici i da bude prijatelj, zaštitnik, nadzornik, komšija i neko ko će biti na usluzi Beograđanima, što već dugo nije”, rekao je Šapić.

Gradonačelnik je naveo da će inspektor biti umrežen sa građanima na ulici i da se više neće zvati komunalni milicajac, te dodao da će predložiti da se zove beogradski lični asistent, nadzornik, prijatelj…uz čiji naziv bi stajao akronim “BELI” od “beogradski lični”.

“Komunikacija sa građanima će biti takva da njemu na ulici može da priđe bilo ko i da u roku od najviše 72 sata dobije informaciju koja se tiče Gradske uprave”, rekao je Šapić.

Dodao je da će ta osoba davati informacije sa terena odnosno ukazivati na pokvarene semafore, neispražnjene kontejnere, gužvu u saobraćaju ili bilo kakvu vrstu incidenta.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: