Podeli vest

Odluku MUP-a može da promeni samo sud, ali ambasadori ne mogu, dodao je Vulin.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

vulin
FOTO TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE/ ANTON ANTANASIJEVIC/ARHIVA

Ambasador SAD Hil i šef Delegacije EU u Srbiji gospodin Žiofre su izrazili nadu da se u Srbiji neće poštovati zakonska procedura i da će uprkos odluci nadležnih organa biti održana šetnja Evroprajd 2022, komentariše ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin njihove izjave da su sigurni da će se setnja održati uprkos odluci MUP.

“Poštovani ambasadori nisu izrazili nadu da će i protivnicima Evroprajda biti dozvoljeno da šetaju bez obzira na odluke nadležnih organa. Njihovo okupljanje nije podvedeno pod ljudska prava i slobodu izražavanja. Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije nema takvih predrasuda, mi ne delimo građane Srbije i mi poštujemo svačije pravo na izražavanje stava, ali isto tako i vodimo računa o svačijoj bezbednosti, pa odluke ne donosimo na osnovu ideoloških ili bilo kojih drugih predrasuda”, naveo je Vulin.

Kaže da je MUP u skladu sa zakonom na osnovu procene stručnih kadrova doneo odluku o zabrani obe šetnje i potvrdio odluku i u drugom stepenu.

Odluku MUP-a može da promeni samo sud, ali ambasadori ne mogu, dodao je Vulin i poručio da pritisak na pravosuđe nije u skladu s proklamovanim vrednostima Evropske unije kojoj tako uporno težimo, a ni u Sjedinjenim Američkim Državama ne bi bilo moguće da bilo koji ambasador izrazi nadu da će nadležni državni organi postupiti u skladu sa njegovim uverenjima ili stavovima.

“U Srbiji se postuje zakon i brine o interesima Srbije, svi ostali će biti saslušani sa poštovanjem, ali poslušan će biti samo zakon i samo naši građani. Ministarstvo unutrašnjih poslova ponavl?a svoj stav da nikakvih šetnji na kojima može doći do besmislenih i po interese Srbije i naših građana štetnih i nepotrebnih sukoba neće biti, verujem da se tome nadaju i poštovani ambasadori Hil i Žiofre”, zaključio je ministar.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: