Podeli vest

Do sada je podeljeno više od 70.000 besplatnih karata za beogradske bazene, što je samo jedna od pogodnosti koje smo uveli, a koje utiču na kvalitet života Beograđana, izjavio je danas gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

šapić
FOTO TANJUG/ INFORMATIVNA SLUZBA SNS/Arhiva

On je za tv Prva podsetio je da je budžet Grada, koji je usvojen krajem prošle godine, neformalno nazvan “budžetom brige o ljudima”, jer se oslanja na socijalnu politiku, saopštila je Služba za informisanje grada Beograda.

“Na nivou prestonice sprovodimo sličnu lokalnu politiku koju sam kao predsednik opštine Novi Beograd sprovodio više od 10 godina, ali na mnogo većem nivou. Suština je da se građanima na sve načine olakša svakodnevni život, poput besplatnih vaučera za osnovce i srednjoškolce ili ukidanja lista čekanja iz oblasti Sekretarijata za socijalnu zaštitu”, rekao je Šapić.

Kada su rekonstrukcije ulica u pitanju, on podseća da je prošle godine u septembru rebalansom budžeta obezbeđen novac za rekonstrukciju 50 ulica, dok je ove godine u planu uređenje još 100 saobraćajnica.

Kada je reč o funkcionisanju javnog prevoza, Šapić je naglasio da postoje određeni problemi čiji je uzrok nepostojanje GPS signala koji omogućava kontrolu vozila.

“Očekujem da će do kraja tekućeg meseca, odnosno početka jula, ovaj problem biti prevaziđen, tako da do kraja leta imamo daleko precizniji, tačniji, jeftiniji i sistem sa boljom kontrolom. Od Beograđana tražim malo strpljenja i mislim da sam pokazao dobru nameru smanjenjem cena karata i uvođenjem SMS plaćanja. Već za petnaestak dana papirne karte za autobus moći će da se kupe na 80 odsto trafika. Nova aplikacija će biti mnogo bolja od prošle jer će omogućiti i plaćanje karata i praćenje autobusa. Kada GPS sistem bude radio na odgovarajući način, sigurno neće biti moguće da se pojave tri autobusa zaredom, a da ih posle nema duže vreme. Nakon svega toga okrenućemo se potpunoj obnovi voznog parka, a moj je plan da u narednih godinu i po do dve godine kupimo 500 novih autobusa”, rekao je Šapić.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

orlić

VLADA: Orlić zvanično direktor BIA-e

Vlada Srbije donela je danas na sednici rešenje o postavljenju Vladimira Orlića za direktora Bezbednosno-informativne agencije. Saglasnost da Orlić bude…