Podeli vest

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić predstavio je danas novi sistem naplate karata u javnom prevozu, a karte će moći da se kupe u papirnoj formi i putem SMS poruka preko svih operatera.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ BEOINFO/ARHIVA

Šapić je objasnio da su nabavljene karte u papirnoj formi i da su obezbeđena prodajna mesta koja će biti istaknuta na sajtu grada i GSP-a. Prema njegovim rečima, od sutra će biti postavljene table sa informacijama na koji sve način može da se kupi karta na autobuskim stanicama.

Šapić je kazao da će kompletan sistem praćenja javnog prevoza biti gotov u roku od mesec dana. “Novi sistem javnog prevoza zvaće se Beograd plus”, rekao je Šapić i dodao da će grad prvi put posle 12 godina imati potpunu kontrolu nad novcem i podacima u vezi sa javnim gradskim prevozom.

Cena mesečne karte je za gradsku A zonu je snižena na 2.200 dinara, a za zonu C koja obuhvata i rubne opštine koštaće 3.300 dinara.

“Noćni pevoz od ponoći do 4 ujutru će biti besplatan”, rekao je gradonačelnik.

Šapić je na konferenciji za novinare podsetio da je pre mesec dana doneta odluka da se raskine ugovor sa kompanijom Kentkart.

Odlučili smo da sačekamo sa demontažom starog Savskog mosta

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić rekao je danas na da će se sačekati sa demontažom starog Savskog mosta, jer je potrebno da se uradi i tunel, budući da bez njega most nema istu svrhu.

“Samo sa tunelom novi Savski most i saobraćajnica sa Novim Beogradom će biti značajno različita nego danas. Postoji jedan projekat koji suštinski menja sliku Beograda u pogledu saobraćaja i smatrao sam ukoliko se krene sa realizacijom projekta mosta i on se završi i tunel ostane za tri ili četiri godine onda taj most neće imati ni približnu svrhu koju bi imao sa tunelom, tako da ću o tome govoriti veoma brzo”, dodao je Šapić.

Gradonačelnik je rekao da je što se tiče demontaže mosta sve spremno.

“Sve je gotovo, sve je stiglo, ali smo odlučili da usporimo sa projektom mosta, dok ne stigne projekat tunela i taj projekat je značajno ubrzan”, dodao je on.

Šapić je rekao dodao da se uređuju naselja u Beogradu i da građani tih naselja pozitivno reaguju na to i da će sa rezultatima velike akcije sređivanja izaći na jesen.

Što se tiče Brankovog mosta, Šapić je rekao da je završeno postavljanje rasvete na Brankovom mostu i povezivanje čelične konstrukcije leve i desne strane i da je to obavljeno bez većih gužvi u saobraćaju.

On se osvrnuo na to da postoje gužve u Višnjičkoj ulici koja se trenutno proširuje, i da će stanovnici imati mnogo veće benefite jer će saobraćaj da se odvija mnogo brže.

“To će biti potpuno novi bulevar sa dodatnim brojem traka, sa trakom sa javni prevoz i o tome ćemo tek pričati na narednim konferencijama”, rekao je on i istakao da se radi veliki broj ulica u gradu.

Šapić je podsetio da će se Dani porodice organizovati 17. i 18. juna i da će na dva dana centar grada biti zatvoren zbog organizovanja različitih događaja od sportskih, kulturno-umetničkih do zabavnih manifestacija na preko 10 lokacija i da ta manifestacija ima za cilj da promoviše tradicionalne vrednosti.

Dodao je da će manifestacija krenuti sa kolektivnim venčanjem ispred Starog dvora.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: