Podeli vest

Radovi na rekonstrukciji Glavne ulice u Zemunu biće završeni do kraja februara sledeće godine, dok će radovi na izgradnji podzemne garaže kod hale “Pinki” biti završeni do kraja godine, izjavio je danas gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić prilikom obilaska radova.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

šapić
FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ARHIVA

“Glavna ulica, kada bude bila završena, biće simbol samog centra Zemuna, njegovog jezgra, jer ona to i jeste. Ona odiše tim duhom autentičnosti, a sama arhitektura je ono što je karakteriše. Ova ulica biće na ponos, ne samo Zemunaca, već svih Beograđana”, rekao je Šapić prilikom obilaska radova.

Šapić je dodao da je rekonstruisana kanalizaciona i elektromreža. “Više nećemo nikada dozvoliti da se radi rekonstrukcija ulice, a da se ispod ne urade neophodne instalacije”, dodao je on.

On je podsetio da je rok za završetak radova do kraja februara i dodao da izvođač radova kaže da za sada sve ide po planu. “Pokušaćemo i ranije da je završimo, ukoliko dozvole i vremenski uslovi”, dodao je on i podsetio da su instalacije stare preko 40, 50 godina i da je potrebno da se to prvo zameni.

On je rekao da su izvođači radova procenili koliko je vremena potrebno da se završi ova ulica. Šapić se osvrnuo i na nedavno rekonstruisanu Osnovnu školu “Svetislav Golubović Mitraljeta” u Batajnici i istakao da ta škola treba da posluži kao primer kako treba da izgledaju sve škole. Dodao je da je potpuno rekonstruisano i istureno odeljenje Osnovne škole “Sonja Marinković”.

Šapić je istakao da postoji i najava da se rekonstruiše i zgrada Vazduhoplovstva u Glavnoj ulici. Predsednik gradske opštine Zemun Gavrilo Kovačević rekao je da je ovo peti veliki projekat u Zemunu.

“Nakon rekonstrukcije Zemunske gimnazije, keja Oslobođenja, u ovom trenutku se privode kraju radovi na kanalizacionoj mreži u ovom delu Zemunu u dužini od 6,5 kilometara, kao i radovi na podzemnoj garaži kod “Pinkija” i peti veliki projekat je upravo rekonstrukcija Glavne ulice”, rekao je predsednik opštine Zemun..

On je dodao da se radi i kilometar i po puta u Grmovcima, kao i da se privode kraju radovi na rekonstrukciji 21 kilometra vodovodne mreže u naselju Šangaj. Dodao je da će se raditi i Ulica Preradovićeva, Kosovska ulica, Ulica Petra Zrinjskog i Petra Markovića, po završetku Glavne ulice, koje će dobiti kocku. “Pripremamo i rekonstrukciju Doma zdravlja u Batajnici, dva groblja – u Ugrinovcima i Batajnici, ali i projekte na rekonstrukciji centra Batajnice i Zemun polja”, dodao je on.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ: