Podeli vest

U sklopu međunarodne saradnje, gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić sastao se danas sa ambasadorom Somalije u Srbiji Muhamedom Abdulahijem Ahmedom.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

šapić
FOTO TANJUG/ BEOINFO

Tom prilikom gradonačelniku Šapiću uručeno je pozivno pismo Jusufa Huseina Džimale, guvernera regije Banadir i gradonačelnika Mogadiša, u kojem je izražena iskrena želja za daljim napretkom i jačanjem prijateljskih odnosa između naša dva naroda.

Prvi čovek Mogadiša pozvao je Šapića da poseti glavni grad Somalije, saopštio je Sekretarijat za informisanje Beograda.

„Srbija je bila vredan partner Somaliji u našim naporima ka razvoju i izgradnji mira, posebno nakon dugog građanskog rata u našoj državi. Štaviše, Somalija i Srbija dele bogatu istoriju prijateljstva, koja datira još od formiranja Pokreta nesvrstanih šezdesetih godina prošlog veka”, navedeno je u pozivnom pismu.

Gradonačelnik Šapić je zahvalio ambasadoru Somalije na pozivu i istakao koliko Srbija ceni privrženost Somalije međunarodnom pravu kada je reč o Kosovu i Metohiji.

Naročito je naglasio važnost razmene iskustava u oblasti obrazovanja, s obzirom na to da postoji tradicija školovanja somalskih studenata u našoj zemlji. Prema nedavnoj najavi predsednika Srbije Aleksandra Vučića, plan je da se poveća broj stipendija mladim ljudima iz ove zemlje, koji bi da studiraju u Srbiji.

Ambasador Somalije i gradonačelnik Beograda složili su se oko zajedničkog interesa za intenziviranjem saradnje između dva glavna grada, navedeno je u saopštenju.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: