Podeli vest

Šapić je istakao kontinuiranu dobru saradnju između Srbije i Austrije na više nivoa, kao i Beograda i Beča.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

šapić
FOTO TANJUG/ BEOINFO

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić ugostio je danas u Starom dvoru ambasadora Austrije u Srbiji Kristijana Ebnera i visoku delegaciju Udruženja industrijalaca Austrije, sa generalnim sekretarom Kristofom Nojmajerom na čelu.

Šapić je istakao kontinuiranu dobru saradnju između Srbije i Austrije na više nivoa, kao i Beograda i Beča.

“Sve veći broj naših industrijalaca intenzivno sarađuje sa austrijskim kolegama zbog blizine tržišta, kao i sve boljih uslova poslovanja u našoj zemlji. Takođe, ne treba zanemariti i veliki broj naših iseljenika u Austriji, koji takođe doprinose ovoj saradnji”, kazao je Šapić, navodi se u saopštenju Gradske uprave.

Dodao je da je na današnjem sastanku sa čelnicima austrijskih industrijalaca dogovoreno unapređenje te saradnje na obostrano zadovoljstvo.

“Takođe smo razgovarali i o unapređenju odnosa dva glavna grada. Beč je po površini i broju stanovnika sličan Beogradu, a u mnogim aspektima je uzor našoj prestonici. Od funkcionisanja javnog prevoza, pa do turističkih aspekata”, istakao je gradonačelnik i najavio produbljivanje kulturne saradnje na nivou dva glavna grada.

Sastanku su prisustvovali zamenica austrijskog ambasadora Karin Traunmiler i šef Odseka za međunarodne odnose i tržište Udruženja industrijalaca Austrije Mihael Levi, dodaje se u saopštenju.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ