Podeli vest

Održavanje Prvog Svesrpskog sabora je veliki dan za srpski narod i simbolički važan dan, rekao je danas predsednik Privremenog organa Beograda Aleksandar Šapić koji je zajedno sa gradonačelnikom Banjaluke Draškom Stanivukovićem obišao manifestacuju “Beogradski dani porodice”.

Autor : Bilten.rs , Izvor :

FOTO TANJUG/ STR/

On je rekao da Srbi moraju da se čuvaju gde god živeli jer, kako kaže, kad god smo se držali jedni uz druge, tada se u istoriji nije pojavio onaj ko bi izašao na kraj sa nama.

“Beograd, kao stariji brat, želi da pomogne Banjaluci gde god može, da iskustvo u projektima koje sprovodimo prenesemo i u Banjaluku,” rekao je Šapić i dodao da će i političari u buduće morati da neguju interese srpskog naroda.

On je poručio da Svesrpski sabor otvara potpuno novo poglavlje srpskog naroda i dodao da je to od velike važnosti da Beograd ima, kako je rekao, srpskog gradonačelnika, jer tada će svima biti dobro, i manjinskim narodima i Srbima.

“Danas se desio istorijski dan i tek ćemo videti šta će iz njega proizaći i koje okolnosti će stvoriti za naš narod u budućnosti. Ovim saborom
šaljemo poruku da niko više neće igrati na srpsku neslogu, da ćemo povesti više računa o dijaspori. Nema mira bez dogovora sa nama, nema mira bez srpskog naroda, nema stabilnog regiona bez nas”, naglasio je Šapić.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković istakao je da, kada se oba grada razvijaju, onda srpski narod ide prema napred kao i Srbija i Republika Srpska.

On je napomenuo da njih dvojica predstavljaju dva prestižna srpska grada, te da su se dogovorili da svaki veliki projekat u oba grada obeležimo tako što ćemo jedan drugog posetiti.

“Naša dužnost je da sarađujemo, a ona proizilazi iz velike ljubavi prema našim zemljama i našim gradovima. Sastali smo se na važan istorijski datum, na prvi Svesrpski sabor, doneli smo zajedničku deklaraciju, da čuvamo himnu, grb, zemlju, ćirilicu, srpski jezik, svaki pedalj naše zemlje je dragocen”, rekao je Stanivuković.

Napomenuo je da su tri “svete srpske reči” – ujedinjenje, sloboda/nezavisnost i mir.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI:

uefa

UEFA: Kazna za HNS 28 000 Eura

Disciplinska komisija Evropske fudbalske unije (UEFA) kaznila je danas Fudbalski savez Hrvatske sa ukupno 28.000 evra zbog incidenata navijača na…