Podeli vest

Predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić, obišao je u Umčarima radove na rekonstrukciji vrtića, čiji se završetak očekuje sredinom decembra.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ BEOINFO

Simbolika je, rekao je Šapić, što je ovaj objekat nekada bila škola, ali se poslednjih gotovo 50 godina nije koristio, saopštio je Beoinfo.

Prostor oko vrtića je mnogo lep, nalazi se u blizini crkve, a kada se sredi biće pre svega svrsishodan, ali i biser ovog dela opštine.

U taj vrtić će ići oko stotinu mališana u četiri grupe, a prostor će imati bezmalo 500 metara kvadratnih, pojasnio je Šapić. Obećao je da će po završetku rekonstrukcije i opremanja vrtića ponovo posetiti Umčare.

Šapić je rekao da je Grad u ovoj godini izdvojio mnogo novca za sve prigradske opštine, a naročito za Grocku.

Počelo je, naveo je on, proširivanje Smederevskog puta koji gotovo čitavu opštinu povezuje sa gradom, asfaltiran je veliki broj ulica, biće napravljeni sportska hala i bazen, a planirano je i proširenje Bulevara od Ustaničke ka Malom Mokrom Lugu. Moramo i u udaljenijim delovima grada da stvaramo uslove koje imaju stanovnici centralnih gradskih opština. Uvek ima još toga što bi trebalo da se uradi i nikada neće biti sve sređeno, jer i u najuređenijim zemljama sveta uvek ima onoga što još može da se uradi, rekao je Šapić. Trudio sam se za ovih godinu dana, dodao je on, da se nigde ne pojavljujem gde objektivno ne postoje radovi koje smo započeli, koji su u toku ili smo ih završili. Kada potrošite reči, onda vam ljudi ne veruju. Mislim da ima iskoraka u dosadašnjem radu, ko hoće da vidi, ali neko će uvek da gleda negativno i destruktivno, kazao je Šapić.

Osim finansijskih sredstava za rekonstrukciju vrtića, koje je Grad Beograd obezbedio kroz kapitalni budžet, objekat će biti opremljen sredstvima Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


RIVELKOM-reklama

POSLEDNJE VESTI:

POGLEDAJTE JOŠ:

NEVREME U SJENICI I TUTINU

Kratkotrajno ali jako nevreme, praćeno vetrom, pljuskovima sa grmljavinom i gradom zahvatilo je oko 15…