Podeli vest

Beograd učiniti dostupnim i ljubiteljima vožnje biciklom

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

FOTO TANJUG/ INFO SLUZBA SNS

Kandidat za gradonačelnika liste “Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve”, Aleksandar Šapić izjavio je danas da Beograd zaslužuje daleko veći broj biciklističkih staza, kao i prostor, u skladu sa svetskim standardima, gde će moći da se okupljaju ljubitelji ekstremnih sportova.

“Želim da u Beogradu napravimo što veći broj biciklističkih staza. One koje imamo danas, povezaćemo sa novim koje ćemo izgraditi i Beograd učiniti dostupnim i ljubiteljima vožnje biciklom”, rekao je Šapić, a saopštila SNS.

Šapić je napomenuo da Beograd zaslužuje da ima biciklističke staze duž svih obala reka, na šetalištima, u svim većim parkovima, jer smatra da za vožnju bicikla postoji daleko veći potencijal, nego što je iskorišćen.

“Nije, baš, ni objektivno očekivati da će bicikl postati vrsta prevoznog sredstva kojom bi, na primer, građani svakodnevno odlazili na posao, ali u delovima grada u kojima je to moguće, povećaćemo broj biciklističkih staza”, rekao je Šapić.

On je najavio da će se, pored toga, založiti i za uređenje Skejt parka na Novom Beogradu, kako bi i on postao najbolji park u ovom delu Evrope za sve vrste ekstremnih sportova.

“Pored poboljšavanja uslova rekreativcima, treba voditi računa i o onima koji vole nešto ekstremniju vožlju na točkićima. Zato ćemo i za Skejt park naći sistemsko rešenje. Uredićemo ga tako da odgovara svim standardima za najbolja svetska takmičenja u eksteremnim sportovima, da i on postane prepoznatljiv i bude jedan od simbola grada Beograda”, rekao je Šapić.


bilten logo

www.VRACARRESORT.com

POSLEDNJE VESTI: