Podeli vest

Šapić je najavio da će, nakon dobijanja građevinske dozvole, za mesec i po do dva početi radovi na deonici od Кošutnjaka do Mosta na Adi.

Autor : Bilten.rs , Izvor : Tanjug

šapić
FOTO TANJUG/ BEOINFO

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić obišao je danas završene radove druge etape rekonstruisanog Bulevara patrijarha Pavla, deonicu od Кošutnjaka do Ulice Pere Velimirovića i najavio da će, nakon dobijanja građevinske dozvole, za mesec i po do dva početi radovi na deonici od Кošutnjaka do Mosta na Adi.

Šapić je rekao da je ova faza završena u rekordnom roku u odnosu na momenat kada je rešen problem sa izvođačem radova i nepoštovanjem rokova i istakao da očekuje da se takve situacije neće više dešavati.

“Ovaj deo posla konačno je završen sa istim izvođačem, što je važno, jer bi u slučaju njegovog izlaska iz posla sve bilo dodatno prolongirano. Rekonstruisani deo Bulevara patrijarha Pavla ima po dve trake u oba pravca. Tramvajske šine nisu postavljene zbog nemogućnosti da budu spojene sa tramvajskim kolosecima Mosta na Adi, sve dok ne bude u potpunosti završena odgovarajuća faza radova. Rekonstrukcija Bulevara je veoma važna za građane Rakovice i ovog dela grada jer će završetkom radova usko grlo, koje danas postoji, biti rasterećeno”, rekao je Šapić.

Кada su u pitanju radovi na delu od Mosta na Adi do Кošutnjaka, Šapić kaže da su „Železnice Srbije” započele izmeštanje vozne infrastrukture.

“Građevinska dozvola za tu deonicu bi trebalo da bude izdata u narednih mesec i po do dva, što znači da bi uz poštovanje rokova u leto 2024. godine trebalo da bude završeno spajanje sa Mostom na Adi. To znači da će i tramvajska infrastruktura biti spojena sa Mostom na Adi i da će biti po dve trake u svakom pravcu, što će celom projektu dati potpuni smisao”, rekao je Šapić.

On je dodao da je raspisana javna nabavka za projektovanje treće faze, od raskrsnice sa Ulicom Pere Velimirovića do Rakovice. Prema njegovim rečima, u toku ove godine će biti započeti radovi u Drajzerovoj ulici, koja će imati tri trake.

“Tu ćemo imati sistem kao u Ulici kneza Miloša, kada će od špica u saobraćaju zavisiti koje trake imaju prednost, što će dodatno olakšati sadašnju situaciju”, rekao je Šapić.


bilten logo

Kako biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.


POSLEDNJE VESTI: